Hur man installerar ett trefunktionsreglaget på en DC 12 V

Trevägs omkopplare används för att ge två av och på brytare för en enhet. De är vanligt förekommande i stora rum för att ge två strömbrytare för en armatur. Du kan slå på ljuset på eller av från någon strömbrytare. För att installera en tre-vägs switch på en enhet som drivs av en 120-volts DC-system i ett fritidsfordon eller båt, kan du använda samma typ av brytare som används för 110-volts apparater. Du måste installera dem i par. Du kan hitta växlarna som mest hårdvara och byggvaruhus. Saker du behöver
Skruvmejsel
Wire
Wire strippor
Visa fler instruktioner
1

Koppla från strömmen från batteriet eller annan strömkälla. Även en stöt från ett 12-volts kabel förmodligen inte kommer att skada dig, kan en oavsiktlig kort skada ledningar eller batteri. På baksidan av en av omkopplarna
2

Look. Det finns tre skruv kontaktdon; två av dem är i samma färg. Dessa är de "bilder" kontakter. Den tredje kontakten är en annan färg än de andra, oftast mörkare. Detta är den "pivot" eller "vanlig" kontakt.
3

Anslut den positiva kabeln från ditt 12-volts batteri eller annan strömkälla till pivot skruven på första växeln. Skala omkring 3/8 inches från slutet av tråden, vira den medsols runt kontakten skruven, dra åt skruven. Kontrollera att ingen av den exponerade tråden är i fara att röra vid någon av de andra kablar eller kontaktdon.
4

Anslut den negativa kabeln från ditt 12-volts batteri eller annan strömkälla till pivot skruven på andra omkopplaren.
5

Kör en tråd mellan en av de resenärer kontakterna på den första övergången till en av de resenärer kontakterna på andra växeln. Det spelar ingen roll vilken kontakt du fäster tråden till, så länge det är en av de resenärer kontakterna.
6

Kör en annan tråd mellan de två oanvända bilder från kontakterna på de två växlar.

7

Granska din kabeldragning. Du bör ha två sladdar mellan växlar, och en tråd från varje switch som kör till motsatta inlägg på batteriet.
8

Säkra kablarna så att de är ur vägen. Du kan köra dem genom dina väggar i en RV eller under golvet i en båt. Du kan också köra trådarna genom plast "lagerbanor" som fäster på dina väggar eller sidor båt och skydda kablage.
9

Anslut nätsladden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118723.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.