Hur man använder en Blow Plug att vinterförbereder ditt Camper

Slaget plugg, tekniskt blow-out kontakt, är en mössa som trådar till staden vattenslangen montering av en RV: s vatten fyller linje. Den har en Schrader-ventil, som inte är något mer än ett ventilskaft på toppen av locket. Campare använder ventilspindeln att blåsa in tryckluft i vattenförsörjningssystemet av husbil eller husbil för att befria det från överblivna vatten som inte rinna ut ur systemet. Denna tryckluft förhindrar återstoden vattnet från att frysa och expandera inuti vattenledningar och skadar vattenledningarna. Saker du behöver
tryckluft
Lock käke tång
Waterline frostskyddsmedel
liten tratt
Visa fler instruktioner
Använda en Blow Plug Att vinterförbereder Camper

1

Öppet varje vattenkran i husbilen. Om husbil är utrustad med den enda handtag blandare för både varmt och kallt vatten, slå på den med spaken i mitten så både varmt och kallt vatten kör.
2

Töm färskvattentanken . Campare har vanligtvis ventiler gravitation tär på tanken och vatten linjer och kommer preliminärt dränera vattnet från dem. När allt synligt vatten har slutat dränering, stänga av alla färska vattenkranar i husbil.
3

Ta bort avtappningspluggen från botten av varmvattenberedaren. Låt det rinna av helt, sedan tillbaka pluggen.
4

in den lilla flexibla änden av en tratt i staden fyllning slanganslutning för sommarlägret. Dumpa en gallon giftfritt rekreation fordon frostskyddsmedel i tratten.
5

Öppna färskvatten kran längst bort från färskvattentanken. Fäst blås kontakten till slangkopplingen på sommarlägret maxstrecket.
6

Blås in tryckluft i slaget pluggventilen samma sätt som du lägger Airto spindeln i ett däck. Övervaka kran för rödaktig RV frostskyddsmedel. När du ser RV frostskyddsmedel kommer från kranen, stoppa aggregatet och stänga av den. Upprepa denna procedur med alla kranar, varma och kalla, inklusive toaletten spola ventiler.
7

Slå på varje färskvatten kran, inklusive dusch ventilen och toalett flush ventil. Blås in tryckluft i slaget kontakten. Övervaka alla ventiler, fortsätta blåsa luft genom dess idel luft kommer ut ur de kranar och toalett flush ventil om sådan finns.
8

Lokalisera DC-drivna vattenpump. Om möjligt koppla både inloppsledningen och utflödet linje från pumpen. Placera den flexibla änden av tratten upp till vattenintaget linjen, slå sedan på pumpens brytare på och bada insidan av pumpen med frostskyddsmedel. Gör detta eftersom staden vattnet ventilen och pumpen börjar med två separata system.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118249.html

Previous:
Next:

fritidsfordon