Cummins 1996 Motor Home 5.9L Turbo Diesel Specifikationer

Cummins B-serien raka sexcylindriga 5.9L turbo dieselmotor är en populär motor som fungerar i en mängd olika kommersiella och fritids program. Kallad 6BT, var det mycket väl ansedda och populära motor tillverkades fram till 1998 och är fortfarande i stor utsträckning idag. Tidiga 6BT Specifikationer

Ursprungligen infördes 1984, använde motorn ett Bosch bränsleinsprutningssystem kopplat till Bosch mekaniskt styrd bränsleinsprutning. Alla 6BTs presenterade direktinsprutning, och därmed inte utnyttja problematiska glödstift. De tidiga versionerna har en rating på 160 hästkrafter och 400 Nm i vridmoment. 6BT Specifikationer

Ständiga förbättringar till 6BT resulterade i införandet av reviderade
1996-1998 bränslespridare och reviderade Insprutningspump, tillsammans med EGR-ventiler för att minska utsläppen av föroreningar. Den 6BT från denna period genererat 180 hästkrafter och 420 Nm i vridmoment när parades med 47RE automatlåda. Ström bedömdes på 215 hästkrafter och 440 Nm i vridmoment vid parad till NV4500 manuell växellåda.

6BTs används i husbilar och andra tyngre kommersiella tillämpningar emellanåt ändrades med förändrade oljefilter kombinerat med större oljetråg till försäkra motorolja förblev sval under drift, tillsammans med reviderade bränslepåfyllning. Den största förändringen var dock tillgången på tyngre belastade transmissioner som tillät husbil motorer för att utveckla upp till 300 hästkrafter och 500 Nm i vridmoment. Förutom den 6BT, producerade Cummins en 8.3L diesel kallas 6CTA betygsatt från 300 hästkrafter till 475 hästkrafter i husbil och tyngre applikationer plikt.
Från 6BT till ISB

Ständigt hårdare utsläppskrav tvingat många tillverkare att fasa in nya diesel motorer, och Chrysler var inget undantag i detta avseende. Den 6BT och 6CTA ersattes av ISB (Interact System B) revision i mitten av 1998. Utrustad med roterande insprutningspumpar och elektronisk motorstyrning, producerade ISB lägre utsläpp genom bättre kontroll av timing och bränsletillförsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118122.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.