Hur man installerar en centrifugalkoppling på motoraxeln

Fritids terränggående fordon såsom go-kart, mini-cyklar, terränggående fordon, industri och gräsmatta utrustning som använder en liten motor kan använda en centrifugalkoppling. Syftet med en centrifugalkoppling är att tillåta en motor på tomgång fritt och i ingrepp med fordonets drivlina efter att ha nått en förutbestämd rpm. Kopplingen har en yttre trumma, interna vikter med bifogade fjädrar och ett kugghjul kedjehjul eller remskiva, beroende på den specifika tillämpningen. När varvtalet ökar, de interna vikter expandera, samtidigt som kontakten med den yttre trumman, som roterar den bifogade kedjehjul eller remskiva. Saker du behöver
Lämplig storlek centrifugalkoppling
Kilspår
ställskruvarna
Bult och bricka
insexnyckel ställa
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera förpackningen som innehåller centrifugalkopplingen för lämplig installation hårdvaran. Din centrifugalkopplingen paketet bör innehålla minst två fästskruvarna och en lång, fyrkantig kilspår. Du behöver också en lämplig storlek bult och bricka för att säkra kopplingen till motorn.
2

Bestäm om drevet eller trissan sidan av kopplingen måste möta inåt eller utåt i förhållande till motorn. Om du är osäker på kopplingen är korrekt montering orientering, se programmets dokumentation för vägledning.
3

in kilspåret i motorns kilspår slits först om din ansökan kräver kopplingen kedjehjulet eller remskiva att installera mot motorn. Håll kilspåret på plats och linje upp kilspåret med den slitsade delen av kopplingen hålet samtidigt som du drar kopplingen på motorns vevaxel.
4

Skjut kopplingen på vevaxeln först om din applikation kräver kedjehjulet eller trissan vänd utåt sett från motorn. Linje Kilspåret slots som finns på både motorns vevaxel och koppling borrning. Sätt i kilspåret mellan de båda kilspår fack tills slutet av kilspåret blir jäms med kopplingen ansiktet och i slutet av vevaxeln.
5

Säkra utanför basen av kopplingen hålet till vevaxeln med den medföljande ställskruvarna och lämplig storlek insexnyckel.
6

Montera brickan på en lämplig storlek bult. Skruva in bulten i den gängade änden av vevaxeln med en lämplig storlek socket för att slutföra installationen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118048.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.