Hur Trailer Grease Pack Wheels

Trailer hjulunderhåll ofta försummas, vilket leder till oväntade haverier och kostsamma reparationer. Vagnens hjullager behöver fett för att smörja hjulet och förhindra friktion som hjulet snurrar. Fettet inuti hjulets kullager kan torka upp på grund av kondens, som orsakar onödig stress till lagren som släpet används. Förpacka släpvagnens hjul inte bara ser till att de är ordentligt smorda utan också ser lagren och hjulnav regelbundet kontrolleras för tidiga tecken på slitage. Saker du behöver
Träklossar
rörtång
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
skruvmejsel
Hammer
Spetstång
Skiftnyckel
trästycke (längden av en linjal, 2 till 3 inches tjock) katalog Shop trasor
Liten borste
Fotogen
liten kastrull
lagerfett
Sprint

Visa fler instruktioner
1

Block vagnens vänstra sida hjul med träklossar att hindra vagnen av misstag flytta.
2

Lossa muttrarna på vagnens högra sidohjul med klacken skiftnyckel, men ta inte åt muttrarna ännu.
3

Lyft den högra sidan av släpvagnen med den hydrauliska domkraften. Stötta den högra sidan av släpvagnen med de två pallbockar. Placera en pallbock under vagnens ram, framför vagnens högra sida hjul, och placera den andra stödbenet på baksidan av vagnens högra sida hjul.
4

Ta bort muttrarna i trailer högra sida hjul med rörtång och ta bort hjulet från trailerns hjulnavet.
5

Bänd bort dammskyddet ligger i centrum av släpets hjulnavet, med hjälp av skruvmejsel.

6

Räta ändarna av spindelmuttern s sprinten med hjälp av spetstång och dra ut sprinten ur
7

Skruva loss låsmuttern med skiftnyckel. Ta bort låsmuttern s bricka. Dra hjulnavet noggrant från släpets spindeln eftersom lagren kommer att komma ut med hjulnavet.
8

Dra ut det yttre lagret och den yttre lagerbanan från hjulnavet. Ställ dem åt sidan på en trasa. Torka bort överflödigt fett i hjulets nav med butik trasa.
9

in träbit innanför hjulets nav tills den rör loppet av det inre lagret. Knacka brädan längs kanten av loppet med hammaren tills tätningen vid den andra änden av hjulnavet avlägsnas. Ta det inre lagret och innerbanan.
10

Rengör insidan av hjulnavet med butik trasa för att ta bort gammalt fett. Torka släpets spindeln med butik trasa och rengör den också.
11

Häll lite fotogen i liten kastrull. Doppa varje lager och tävla i fotogen. Pensla varje del för att helt ta bort fettet i lagren och raser. Torka alla lagren och raser med butik trasa.
12

Inspektera lagren och raser för eventuella skador eller tecken på slitage. Byt ut slitna eller skadade delar.
13

Applicera en generös mängd fett på det inre lagret och tryck in fett i det inre lagret. Upprepa detta steg tills hela inre lagret är fyllt med fett. Gör detta steg igen för att smörja yttre lagret.
14

Sätt lite fett inuti hjulets nav. Byt tätning vid hjulnavet bakre sida. Tryck på tätningen med träbit och hammare. Sätt det inre lagret inuti hjulnavet följt av den inre lagerbanan. Sätt den yttre banan inne i hjulnavet och sätt den yttre lagret.
15

Sätt hjulnavet i trailerns spindeln. Sätt spindeln brickan och gänga muttern tillbaka på vagnens spindeln. Snurra navet när du drar åt spindelns nöt att se lagren är rätt inriktade innanför hjulets nav.
16

in sprinten i hålet på spindeln. Kontrollera att sprinten s hål är i linje med utrymmet i spindelns mutter. Vrid spindeln s muttern ut att exponera sprinten s hål, om så behövs. Sätt spindeln ventilhatt.
17

Byt vagnens högra sida hjul på vagnens hjulnavet. Skruva i hjulets muttrarna. Avlägsna domkraften stödja trailern och sänka släpvagnen genom att släppa den hydrauliska domkraften s påtryckningar. Dra åt hjulets hjulmuttrarna med klacken skiftnyckel. Ta bort block av trä som håller vagnens vänstra sida hjul.
18

Upprepa steg 1 till 17 för vagnens vänstra sida hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117958.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.