Hur man reparerar Kawasaki JS440 vattenskoter

Kawasaki släppte JS440 jet ski 1977, bara fyra år efter det att företaget först började tillverka vattenskotrar. En uppgradering från företagets populära JS400 göra av jet ski, erbjöd JS440 mer kraft och fart till ryttare. Denna modell varade fram till 1992 och blev Kawasakis längsta jet ski. För mindre reparationer och felsökning, erbjuder Kawasaki anvisningarna i JS440 instruktionsboken, men Kawasaki rekommenderar att endast certifierade återförsäljare försöker omfattande reparationer. Saker du behöver
12-volt, 19 ampere-timmars batteri
fuktig trasa
Wrench
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review NGK BR7ES tändstift
Blyfri bensin
Kylvätska
Visa fler instruktioner
motorn inte Vänd
1

Kontrollera att startmotorn förreglingsströmställaren, som ligger på vänster sida av styret nära förarens tumme, är placerad till höger om motorn inte går att slå över. Motorn startar inte om strömbrytaren är placerad till höger.
2

Ta ut batteriet om motorn fortfarande inte går att slå över. Koppla den svarta kabeln från batteriet först och sedan den röda kabeln med en skiftnyckel. Släpp gummistropparna och lyft ut batteriet ur JS440 skrov.
3

Inspektera batteriets anslutningar. Rengör dem med en fuktig trasa om de är smutsiga och dra åt dem med en skiftnyckel om de är lösa.
4

ladda batteriet till 12 volt genom att ansluta den till en separat driven laddare. Ange samtalstaxa för till 1,9 ampere och ladda batteriet i 12 timmar. Sätt tillbaka batteriet.
5

Försök motorn igen. Om det fortfarande inte går att slå över eller vänder över långsamt, ta JS440 till verkstad för kontroll.
Motor misständningar eller bås
6

Kontrollera bränslenivåer först om motorn misständningar eller bås. Om tanken är tom, fyll på med blyfri bensin och starta motorn.
7

Starta motorn, om ryttaren kan ha använt choken under drift, eftersom detta kan göra att motorn misständning. Endast använd choke när du startar JS440.
8

bort tändstiften med en tändstiftsnyckel och inspektera dem. Se till att de är NGK BR7ES tändstift som rekommenderas av Kawasaki.
9

Byt tändstift om de är spruckna eller svart färg.
10

Ställ gnistan stiftgapet för varje plugg mellan 0,028-och 0,032 tum. För att förkorta avståndet trycker det krokformade änden av tändstiftet mot en fast, hård yta tills den är mellan dessa mätningar. Att förlänga gapet, sätter en gnista verktyg stiftgapet i utrymmet mellan kroken och böj det försiktigt ut till rätt mått.
11

Starta motorn igen. Om motorn fortsätter att misständningar eller stall, ta JS440 till en Kawasaki återförsäljare.
Motorn blir överhettad
12

Inspektera strålpumpen på baksidan av JS440 för skräp eller tång. Om skräp förekommer, stäng av jet ski och ta bort all synlig smuts.
13

Kontrollera kylvätskans nivå när motorn har svalnat helt. Öppna kylarlocket och kontrollera kylvätskenivån nivåerna i reservoaren. Om kylvätskan är låga, fyll behållaren med nytt kylmedel. Om det finns synligt läckage runt radiatorerna eller kylvätska linjer, ta JS440 till en Kawasaki återförsäljare för reparation.
14

Kontrollera att bränsletanken innehåller blyfri bensin endast. Om du misstänker att ett fel bränsle har använts, tar jet ski till butiken för att dränera bränsletanken. Fylla den med blyfri bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117434.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.