Hur man installerar en generator på en 1984 Winnebago Elandan

Den Elandan var en A-Klass husbil tillverkad under 1980-talet av Winnebago. Den hade ett lastrum som avsatts för montering av en ombord generator bakom bakhjulet på passagerarsidan, under den främre kanten av fönstret sovrum. Ett Onan generator var standard passform, så även om generatorn är frånvarande från ditt Winnebago Elandan kommer facket att vara "generator klar", vilket innebär en monteringsram, bränsleledning, kablage och avgas /ljuddämpare systemet kommer att vara förinstallerad. Installera en generator i en generator-ready bay är en relativt enkel process, men lyft generatorn och sätta den på plats kan vara ansträngande. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
vibrationsdämpare (tillval) katalog plast buntband
Flexibel avgasslang (tillval)
Visa fler instruktioner
1 < p> Kontrollera generator-ready bay att bekräfta dörren ventilationen är blockerad, kommer den knock-out golvplåt medge genomflöde ventilation, är kåpan under den knock-out panel fortfarande närvarande för att skydda den nya generatorn från riskerna längs vägarna och hörn är alla fortfarande hermetiskt sluten från Elandan interiör.
2

Inspektera fästen för att bekräfta att de är fria från korrosion och fortfarande kan säkert ta generatorns vikt och vibrationer.
Sida 3

Bekräfta att en tomt-off bränsleledningen är fortfarande närvarande, betjänas av ett lågt tryck bränslepump, kontrollera den nödvändiga kabelhärvan fortfarande existerar, och att den fasta linan fortfarande är närvarande från generatorn viken till Elandan s kust nätsladd bay på förarsidan.
4

bekräfta närvaron av ett batteri tillägnad generatorn, och att avgaserna /ljuddämparen systemet är fortfarande sund och funktionell.
5

Installera din generator, ägnar stor uppmärksamhet åt de bruksanvisningar som tillhandahålls av generatorn tillverkaren och Winnebago. Använd din Hylsnyckelsats att skruva generatorn ordentligt fästen försedda med vibrationsdämpare. Många mönster jorda generatorn via fästen, så se till att dessa är fria från föroreningar.
6

Ta av locket från den redan existerande bränsleledningen. Lufta raden av luft och gammalt bränsle genom att ansluta en bleed slang och behållare till slutet av pre-existerande röret, sedan trycksätta linjen genom att ha en assistent kran RV tändningsnyckel tills bränsle sprutar ur slangen i behållaren. Avlägsna bleed slangen och omedelbart sätta ett finger över slutet, sedan fäst den till förgasaren. Om förgasaren har en manlig bröstvårta, glider slangen över den och använda en slangklämma för att låsa den på plats, om förgasaren har en utvändigt gängad anslutning, använd gas-rated sigillet på gängorna och lås kvinnliga slangänden i plats med en korrekt dimensionerad skiftnyckel. Trycksätta systemet igen och visuellt testa bränsleledningen för läckor.
7

Anslut multiblock sele eller flatstift på slutet av den förinstallerade kablage till sina färgkodade matcher bakom generatorn fascia . Om färgkodning inte matchar, konsultera ägarens manualer för både Winnebago och generatorn för att bestämma funktionen för varje tråd och terminal och mate dem korrekt. Gör ett kopplingsschema av färgkoder och funktioner, och klistra in den här till insidan av generatorn bay dörren för framtida referens. Använd plast buntband för att säkra ledningsnätet inte kan kontakta heta ytor eller rörliga delar.
8

Montera en längd av egenutvecklad flexibel avgasslang till generatorns avgasporten, sedan placera den så det inte är veck eller hinder i sin kör och anslut den andra änden till den redan existerande avgas /ljuddämpare systemet slängd över den bakre delen av fordonet. Använd egna avgaser klämmor i varje ände, som är tillgängliga från de flesta auto-delar butiker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117425.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.