Hur att rengöra en förgasare för en Polaris Predator

Det finns två grundläggande typer av ATV, miniatyr 4WD lastbilar, som används till i kundvagnen jägare runt genom skogen, och ras-uppfödda, högtflygande, 2WD bestar som Polaris Predator. The Predator är specialiserat på att gå någonstans, och att få det så snabbt som möjligt - och ibland, som betyder att gå platser där luften är så smutsig som bränsle. Och det innebär regelbunden förgasare rengöring. Lyckligtvis gjorde Polaris serva förgasaren stock Mikuni ganska enkel, i själva verket kan få det ut att vara den enda distans svåra delen av jobbet. Saker du behöver
Skruvmejslar
Torx bits
Spray Förgasare Wrench renare
ställa
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bränsleflödet till din förgasare genom att vrida petcock ventilen under din bränsletank. Ta stolen för att komma åt förgasaren och luftfiltret. Ta bort luftrenaren, lossa och ta bort choke och gasreglage kablar från förgasaren. Den chokevajern exponeras, men du måste ta bort plattan som täcker gasspjället kopplingen för att komma åt gasvajern slut.
2

bort bränsleledningen antingen från förgasaren eller bränsletanken , beroende på vad du hittar lättare att komma åt. När du kopplar ur linjen, hålla en trasa runt passande att fånga bränsle droppar, och sedan försiktigt sänka linan i en fångst burk. Om du valt att ta bort raden från förgasaren, se till att din fångst burken är grunt nog att passa under förgasaren float bowl. När du har bränsleledningen ut och dräneras, hålla en trasa under förgasaren bränsleinloppet medan du lossa klämman intag boot från carb.
3

Dra carb bort, och ställ in den - bränsle-inloppet nedåt - på ett absorberande, disponibel matta. Titta på botten av förgasaren, ser du fyra skruvarna skålen förgasaren flyta till carb kroppen. Ta bort skruvarna för att exponera jets och flottörmekanism.
4

Titta noga på, och ta sedan bort pilot jet, huvudmunstycke och starter jet. Om detta är första gången du har tagit bort piloten skruven nära motorns sida carb, så måste du ta bort mässingsplugg täcker det. Strålarna kommer ut genom att helt enkelt skruva bort dem med en skruvmejsel. Dra jets ut, och lägga de mekanismer på ett bord i den ordning som du tog bort dem. Organisation är viktigt här, så bli inte delar blandas ihop.
5

Börja rengöring med din förgasare renare. Rensa ut carb hålet, och runt gasspjället. Använd halm på din carb renare munstycke för att spruta in i jet hålen och sprutar själva. Rengör runt flottar, och inuti flottören skål. När du rengör inuti jets, låt carb att sitta i några minuter så att rengöringsmedlet kan suga in och lösa upp avlagringar i carb kroppen.
6

Ge hela din carb ett slutligt sprej-ner till rena allt du kan komma åt. Låt förgasaren lufttorka, så att alla de renare avdunstar. Ominstallera the jets i omvänd ordning, precis som du lade ut dem. Se till att strålarna är orienterade i exakt sätt som de var när du tog bort dem. När du får allt tillbaka tillsammans, installera om float skål, och dra åt skruvarna med handkraft,. Eller 45 inch-pounds, om du har en tum-pound momentnyckel
7

tillbaka carb bara som du tog den ut. Sätt den på intaget boot, dra åt klämman och installera om bränsleledningen. Montera chokevajern, gasvajern och sedan gasvajern täckplåt. Montera luftrenaren och öppna petcock ventil på tanken att skicka bränsle till förgasaren. Starta motorn för att säkerställa korrekt funktion, och sedan installera om sätet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116865.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.