Hur du ändrar oljefilter på en 1969 Ford 3000

Ford utrustad 1969 3000-serien traktor med ett element-typ oljefilter innesluten i en två-liter olja filterkanister. En spin-on filter konverteringssats för traktorn elimineras kapseln till förmån för mer moderna och bekväma spin-on filter. Båda filtren avlägsna kolpartiklar, metall salt och andra skadliga fasta ämnen från oljetillförseln att skydda motorn kullager från skada. Utför oljefilter ändras efter varje 300 timmars drift. Saker du behöver
Catch pan
Wrench in
Rags
Filterinsats patron kit, DGPN6731A eller motsvarande
Ny motorolja
Filter skiftnyckel
Spin-on filter, D9NN6714EA eller motsvarande
Visa fler instruktioner
kanister-Type Filter Change
1

Leta oljefiltret kapseln på höger sida av traktorn för bensin modeller eller den vänstra sidan av traktor för dieseldrivna modeller. Placera en fångst pan under filtret.
2

Stötta kapseln med handen och lossa bulten kapseln hållaren ovanpå filtret plattan med hjälp av en skiftnyckel. Dra bulten kapseln hållaren ur filtret plattan och separera kapseln från plattan.
3

Dumpa den gamla oljan i fångsten pan. Dra ut filtret ur behållaren och placera den i fångsten pan att dränera. Inspektera kapseln för slam eller lösa partiklar och torka av den med en trasa. Torka filtret plattan-till-kapsel passande yta, med hjälp av en ren trasa.
4

Ta bort packningen från kapseln hållaren bulten och kasta. Montera den nya packningen levereras med det nya elementet.
5

Ta bort packningen från den övre kanten av kapseln och kasta. Montera den nya packningen levereras med det nya elementet. Se till att packningen sitter säkert i sitt spår i kapseln. Smörj packningen med ett tunt lager ny motorolja.
6

Sätt i nya filtret i behållaren. Fyll behållaren med ny motorolja och låt det mätta elementet. Fyll på olja vid behov tills elementet upphör att absorbera oljan och behållaren är full.
7

Montera behållaren på filtret plattan. Montera bulten kapseln hållaren och dra åt det ordentligt, med hjälp av en skiftnyckel. Torka eventuell kvarvarande olja från behållaren och plattan.
8

Starta motorn och göra vissa oljetryckslampan lyser. Kontrollera kapseln och plattan för läckor.
9

Stäng av motorn och kontrollera oljenivån med mätstickan. Fyll på olja vid behov.
Spin-On Filter Change
10

Leta oljefiltret på höger sida av traktorn för bensin modeller eller den vänstra sidan av traktorn för dieslar. Placera en fångst pan under filtret.
11

Skruva av oljefiltret, med ett filter skiftnyckel, från filtret bottenplattan genom att vrida filtret i en moturs rotation. Placera det gamla filtret i fångsten pan och låt den rinna av. Torka filtret bottenplattan med en ren trasa och se till att det gamla filtret packningen inte fastnar i filtret bottenplattan.
12

Fyll det nya filtret med ny motorolja och låt den mätta filterelementet. Fyll på olja vid behov tills elementet upphör att absorbera oljan och filtret är fullt.
13

Smörj filterpackningen med ett tunt lager ny motorolja.
14

Snurra filtret på filtret basplattan tills packningen i kontakt med plattan. Vrid filtret ytterligare 1/4-turn för hand. Dra inte filtret med ett filter skiftnyckel. Torka kvarvarande olja från oljefiltret och bottenplatta.
15

Starta motorn och göra vissa oljetryckslampan lyser. Kontrollera filtret och bottenplattan för läckor.
16

Stäng av motorn och kontrollera oljenivån med mätstickan. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116863.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.