Skillnader mellan Mopar Servostyrning & Manuell styrning

Chryslers servostyrning och manuella enheter styrande har tydliga mekanismer för att vända bilen. Chrysler var den första biltillverkaren att erbjuda servostyrning 1951 som tillvalsutrustning. Chrysler utropat sin servostyrning att utföra 80 procent av arbetet i styrningen och använder 40 procent mindre varv på hjulet. Konceptet är fortfarande idag, även om manuell styrning är ett acceptabelt alternativ i mindre, äldre modeller, främst på grund av att styrväxeln väger mindre och kan översättas till mer makt. M-Body Boxar

M-organet Chrysler var en oerhört populär medelstor bil producerad 1977-1989 och kännetecknas den typ av servostyrning tillgängliga i Chrysler, Plymouth och Dodge produkter. M-kropp styrväxel använde en hydraulisk kraft-assisterad enhet att styra styrningen genom att omvandla rattens rörelse till en cirkulär rörelse förbunden med styrarmsaxeln längst ned i lådan. Axeln ansluten till pitman arm, som omvandlade den cirkulära rörelsen av axeln till en linjär fram-och-återgående rörelse för att slå på framhjulen.
Firm Feel Servostyrning

Chryslers "fast känsla" power-styrsystem användes i polisiära och civila fordon som sysselsatta identiska styrande förhållanden från 15,7-till-1 till 16-till-1. Denna typ av servostyrning gav ett lätt motstånd i styr för att bevisa bättre känsla för vägen. En liknande effekt-styrningen var Steer & Redskap som Chrysler eftermarknaden leverantörer erbjuds med olika stadier av motstånd. Firm-känsla servostyrning var vanligt i Dodge Challengers och Plymouth 'CUDAS. Den 16-till-1 version tog 3-1/2 varv för att flytta ratten från helt åt vänster helt åt höger, medan den snabba förhållandet pitman arm version erbjuds en 12-till-1 utväxling med 2-3/4 rattvarv mellan fulla styrutslag
Koaxial Ström

koaxiala servostyrning Enheten använder två primära komponenter:. en mask och mask kontakten och ett rack och sektor redskap. Masken och mask-kontakten ger rotation av masken för att orsaka en linjär, eller axiell, rörelse. Genom fastsättning till snäckskruven kontakten, den övre kolven och den nedre kolvstång arbete i följd och är koncentriska till rattstången. Hyllan och växelsystem använder en koaxial dubbelverkande kolv växel, ventil och hydraulisk reaktion som använder mycket trycksatt olja i dubbelverkande kolv för att underlätta förarens ansträngning för att vrida ratten.
Manuell styrning

Äldre Chrysler produkter har manuell styrning lådor. Den huvudsakliga skillnaden mellan manuella och kraftenhet är den manuella versionen är upp till 50 pounds lättare och ger bilen ett litet försprång i hästkrafter utgång. Power-rattstänger är kortare än manuell, så bakgård mekaniker som vill konvertera från manuell till servostyrning på äldre bilar måste också ändra rattstången. Genom 1980-talet, hade Dodge standardiserade längder rattstången göra omvandlingar lättare. Manuell styrning lådor kom i tre versioner: 16-till-1-enhet med 3-1/2 varv för att låsa, den Mopar eftermarknaden 20-till-1-enhet med 4-1/2 varv för att låsa och en 24 till-1 enhet med 5-1/2 rattvarv mellan fulla styrutslag. Mopar ägare klagade ofta 16-till-1 version var svår att använda med långsam vridning. Den 20-till-1 versionen anses vara den mest drivrutinen vänliga, medan den 24-till-1 versionen har mindre svarstid. I huvudsak använder en manuell styrning låda en symmetrisk spännhjulsarmen med en centrumlänken vidarebefordra rörelse från pitman armen till den motsatta änden där kugghjulet armen är fäst. Det finns två dragstänger anslutna till centrum reläet länken och styrarmarna knoge för styrning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116859.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.