Race Car Suspension vs Road Car

Race bil fjädring och konventionella bilar produktion är utrustade med väldigt olika fjädringssystem. Men båda är verksamma på samma princip som anser drag, hantering och lyhördhet bilens chassi till däcken och fjädringssystem relation med chassit. Ytterst är hög prioritet placeras på ett race bilens aerodynamik, säkerhet och vikt. Massproducerade bilar får samma överväganden, men inte nödvändigtvis samma teknik. Bakgrund
Produktion bilar använde konventionell fjädring komponenter, såsom MacPherson fjäderben.

Race bilar och produktionen har olika krav som ställs på chassi och hjulupphängning system. Till exempel, till skillnad från produktions bilar, race bilförare behöver skydd från fordonets fjädring system vid en komponent går sönder. Trasiga fjädringskomponenter kan skada, lemlästa eller döda en drivrutin genom perforering av sittbrunnen. Aluminiumplåtar monterade på chassiets sidor blockerar trasiga bärarmar från att träffa föraren. Kolfiber delar är vanliga i racerbilar, men inte den genomsnittliga väg bil. Produktion bilar också anställer inte push-och pull-rod system som tillåter bilen att ha en lägre tyngdpunkt.
Typer av Race Car Suspension

Racerbil fjädringssystem är mycket sofistikerade. Varje Formel 1 race bil anser aerodynamik som den kanske viktigaste inslaget i en verkligt lyhörd fjädringssystem. Ingenjörerna från 2005 McLaren-Mercedes MP4-20, till exempel, med fokus på aerodynamik, begränsningar av fordonets däck och motorns livslängd. Däcken och aerodynamik innebar en omdesignad chassi och omfattande vindtunnel tester. Suspensionssystemet påverkades av ingenjörerna beslut att höja framskärmen med 55 mm och bakvinge montering fram med cirka 150 mm. Tävlingsbilen presenterade en ultralätt gjuten kolfiber och aluminium honeycomb komposit chassi med främre och bakre suspension som består av en inre torsionsstång /spjäll system som använde en vinkelhävarm och tryckstången i en dubbla triangellänkar arrangemang. En elektronisk styrenhet övervakade förflyttningen av chassit.
Tuned Racing Avstängningar

Tuned racing suspensioner närmare fjädringssystem för produktion bilar. The Sports Car Club of America tillåter racing team att modifiera produktions-komponenter bil fjädring, inklusive stötdämpare, stag och fjädrar. En viktig punkt att SCCA-sanktionerade sport racing är att sänka bilen för att minska luftmotståndet och förbättra den totala aerodynamik vid höga hastigheter. Hårdnande suspensionen begränsar hur mycket en bil kropp lutar i svängar och minimerar kroppsrörelser vid acceleration och bromsning. Detta åstadkoms genom att montera en krängningshämmare mellan en produktion fordonets bakre upphängningsbeslag och förtjockning diametern på krängningshämmaren som förbinder den vänstra upphängning till höger fjädring.
Production Car Suspension

Kanske de mest primitiva, ännu bestående typer av massproducerade fjädringssystem är bladfjädrar, den långa, platta stålplattor placeras ovanpå varandra och bojor till chassi och axel. Detta system är vanligtvis hittas på samtida pickup lastbilar. Främre och bakre spiralfjädrar dök upp i Buick 1938, och är nu vanligt främre och bakre fjädringssystem på nästan alla moderna personbilar. Front-wheel-drive personbilar förde MacPherson fjäderben som kombinerar spiralfjädrar, hydrauliska stötdämpare och övre bärarm som en enda enhet. Produktion bil systemen är tillverkade av smitt stål och aluminium och i allmänhet inte använder komponenter kolfiber eftersom vikten inte är i främsta rummet. Produktion bilar också använder inte push-eller pull-rod aktivering system eftersom de inte behöver sänkas väsentligt för prestanda skull.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116853.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.