Skillnaden mellan OHV & L-Head Motorer

I en förbränningsmotor, ventilerna har ansvaret för inmatningen kolvkammaren med luft och bränsle, samt frigöra avgaser från kammaren efter förbränningen. Som sådan, är ventilen layouten avgörande vid avgörandet av prestanda aspekterna av en motor, inklusive effekt, bränsleeffektivitet och tillförlitlighet. Till skillnad från nästan alla moderna bilmotorer, vilka införlivar ventiler i topplocket, L-head motorerna utnyttjar side ventiler anslutna direkt in i cylindern. Även detta möjliggör en enkel och tillförlitlig inställning, den relativt låg effekt och effektivitet uppnås genom L-head motorer tvingas biltillverkarna att konstruera toppventil layouter, och därför L-head motorer föll i onåd innan den senare hälften av 20-talet. Flathead och Side Ventiler

L-head motorer få sitt namn på grund av utseendet av förbränningskammaren och portar: eftersom intaget och avgasventilerna är anslutna till sidan av förbränningskammaren, ett tvärsnitt av kammaren har utseendet av en uppochnedvänd L. Även känd som flathead motorer, förenklar denna layout ventilen tåget, med en ventilmekanism växel kamaxel att driva lyftarna, som öppnar och stänger ventilerna och låter luft-bränsleblandningen i och ut ur förbränningskammaren.
Stötstänger och ventiler Overhead

toppventilmotor motorer plats till insugnings-och avgasventiler i cylinderhuvudet, ovanför förbränningskammaren. Tekniskt mest moderna bilmotorer har toppventiler, men generellt överliggande kamaxlar används också, och de är därför kallas överliggande kamaxlar layouter - OHC - snarare än OHV. Toppventil motorer vanligtvis kallas "tryckstång" motorer, med kamaxeln placerad i motorblocket. Med den här inställningen, de kamlober aktivera en uppsättning stavar som öppnar och stänger ventilerna i topplocket, motståndare till OHC motorer, där ventilerna påverkas direkt av kamlober.

Enkelhet Versus Effektivitet

Fördelen med L-head motorer är att deras relativt enkla konstruktion gör att motorn kan vara kompakta, pålitliga och billiga att tillverkaren. Den circuitous flödet av inlopps-och avgaser orsakar L-head motorer ha låg volymetrisk effektivitet och allvarligt begränsar kompressionsförhållandet hos motorn, vilket reducerar maximal uteffekt. Däremot toppventil motorer har högre verkningsgrad och kan använda en mycket högre kompressionsförhållande, vilka båda ökar effekt och bränsleeffektivitet.
Applications

Eftersom av deras relativt låg effekt och effektivitet, är L-head motorer inte längre används i de allra flesta bilar applikationer. Däremot kan L-head layouter fortfarande ibland hittas i mindre krävande små-motorapplikationer som gräsklippare. Overhead ventil motorer är också mindre vanligt än överliggande kamaxlar motorer i moderna bilar, där maximal bränsleeffektivitet och utsläpp minimikravet en mer komplex ventil-tåg setup. Till undantagen hör Dodge Viper och Chevrolet Corvette, liksom NASCAR-motorer, som alla utnyttjar en tryckstång OHV layout.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116838.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.