Historia av CO2 Dragsters

CO2 dragsters är miniatyr fordon som drivs med flytande CO2 och tävlade på en bana. Den hobby har sina rötter i den större prewar tvål rutan derby racing som används gravitationen för att driva bilar och den tidiga efterkrigstiden för att använda CO2 till makten miniatyrer. Den hobby är populär bland unga pojkar och lärs ut i skolorna för att främja intresset för naturvetenskap och teknik. Origins

Begreppet miniatyr dragster racing på spår föregår organiserade miniatyr furu derby lopp populära bland unga pojkar som börjar år 1952. Slot-bilspel med elkraft för att flytta 1/24 eller 1/32 skala bilar på en slitsad bana vunnit popularitet först i England och senare i USA i slutet av 1950 och 1960. CO2 bilar kom så tidigt som 1947 då Douglas Aircraft växt ingenjörer byggde miniatyrer med CO2 förpackningar och tävlade dem på sina lunchraster. Men racing CO2 dragsters var mer eller mindre en hobby för vuxna med en uppskattning för vetenskapen. Det fanns inga CO2-dragster klubbar i 1950 i nivå med furu derby grupper. Addera Utbildning
p Det var inte förrän i början av 1970-talet att CO2 dragster hobby fått erkännande för något annat än att fördriva tiden. Ohio State University bidragit till att fastställa nya sjunde klass läroplanen i de flesta amerikanska skolor. Läroplanen inklusive World of Manufacturing, vilket inkluderade uppmuntra eleverna att konstruera och tillverka sina egna dragsters med CO2 som kraftkälla. Bilarna var ursprungligen identifierades som hastighetsrekordet på land Assault Fordon, men lärarna övergick snart till den vardagliga "dragsters." Skoldistrikt samarbetat med Pitsco Education, ett privat företag som levererar pedagogiska produkter, att tillhandahålla byggsatser, och Pitsco kontrakterade med oberoende leksak beslutsfattare att tillverka de delar. Utrustning ingår lanseringen grind, spåra, mållinjen och nålar att stansa CO2 patroner. Under årtionden, introducerade skolans naturvetenskap klasser vindtunnlar för vindmotstånd testning och elektronikkomponenter timing. Som av 2011, inklusive avancerad teknik datorstödd design mjukvara och dator numerisk styrning fräsning för att tillverka fordonen.
The Science

Generellt entusiaster och studenter börja med en 12-tums kilformade trä och användning hand och elverktyg för att designa och forma den. Kroppen tar emot hjul, axlar och måla. Designern infogar en CO2 patron i ett hål på baksidan av bilen och placerar den tillsammans med en annan bil på en 75,5-fot spår på antingen en upphöjd yta eller golvet. En lansering knappen aktiverar en stål slagstift till punsch i kassetten och startar en digital timer. När slagstiftet slår patronen, den flytande CO2 kokar och ut genom ett munstycke som kastar miniatyr dragster framåt från bärraketen. Den racing fordon bryter infraröda strålar vid mållinjen för att stoppa timers för att indikera vinnaren. De dragsters rider in kuddar eller handdukar för att förhindra skador vid mållinjen.
Organiserade evenemang

Sedan 1979, tekniken elevkår stadier årliga nationella racing evenemang. Det har sedan utvecklats i flera kategorier för mellersta och gymnasieelever. De racing konferenser lockar vanligtvis upp till 200 elever. Under 2011 värd Texas TSA riksstämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116832.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.