Vad är en Laser Tändstift?

Laser tändstift för förbränningsmotorer fokusera en laserstråle inuti cylindern väggen för att skapa en mini explosion för att trycka ner kolven för att driva motorn. Laserstrålen skapar en mer symmetrisk utvidgningskoefficient än den konventionellt tändstift för att antända explosion. Lasern plug tändning är tre gånger snabbare än standard tändstift. Lasern versionen kan öka bränsleeffektiviteten och avsevärt minska utsläppen av växthusgaser. Bakgrund

Laser tändning teknik daterar till 1978, då forskaren JD Dale visade dess prestanda. Tekniken var till stor del hålls i laboratoriemiljö under mer än 20 år sedan de laser leveranssystem var komplicerade och för stor för praktisk användning på förbränningsmotorer. Under de senaste åren utvecklat biltillverkare Toyota och Mitsubishi, samt National Institutes of Natural Sciences och General Electric, mindre pluggar laser gnista. Engineers monterade den nya laser kontakten direkt ovanför motorns cylindrar för att rikta en laserstråle in i kammaren. Under det senaste decenniet, växte laser tändstiftet progressivt mindre till den grad att det blev kommersiellt gångbar. Ytterst kan laser pluggar byt tändstift.
Science

Lasern kontakten fungerar i princip på samma sätt som tändstiftet genom att antända en explosion inne i cylindern. Standarden tändstiftet skapar en elektrisk gnista för att tända luft-bränsleblandningen komprimeras inuti cylindern. Emellertid antänder tändstiftet endast den luft-bränsleblandningen i toppen av cylindern nära gnistgapet av pluggen. Detta slösar energi genom att tillåta cylinderväggarna att absorbera mycket av explosionen s värme innan den når toppen av kolven vid botten av cylindern. Lasern plugg sänder en fokuserad stråle vid ca 100 gigawatt per kvadratcentimeter i korta pulser direkt till toppen av kolven för att tända hela blandningen. Laser pluggar pulsera strålen in i cylindern i nanosekunder snarare än millisekunder det tar det vanliga tändstift. Detta förbättrar motorns timing för bättre bränsleeffektivitet.
Miljövänlig

Begränsningarna i standarden tändstift ingår att utveckla giftiga kväveoxider som skapar luftföroreningar eftersom plugg bränner mer bränsle än luft. Högre energipriser tändstift kan minska utsläppen, men elektroderna skulle brinna ut snabbare och kräver ständig ersättare. Laser pluggar har inte elektroder och kan antända luft-bränsleblandning med mer luft än bränsle för en magrare blandning. Ingenjörer strävar att kräva att laser pluggar utföra över ett stort temperaturområde och hantera stötar och vibrationer i bilen. Målet är att ha laser pluggar producera ett minimum av 100 miljoner laserskott under sin livstid, med det yttersta målet att producera 500 miljoner skott. Dagens teknik gör laser pluggar cirka 315 miljoner skott. Övergripande motor effektivitet skulle öka med 45 procent med laser pluggar.
Future

Under 2011 var laser tändstift inte på marknaden, även om konferensen om Lasrar och Electro -Optik organiserat ett lag att förhandla med ett tändstift tillverkare att producera den första laser-kontakt för kommersiella tillämpningar. En ersättare för dagens förare är puls pluggar som lagrar tändning energi och utsläpp av energi med fokuserade plasma bollar för att öka motorns verkningsgrad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116827.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.