Vad är en uppströms Oxygen Sensor?

Syresensorer, såsom låsningsfria bromsar och radialdäck, är en av dessa små bilar uppfinningar som gick från obefintlig till ubiquitous praktiskt över natten. O2-sensorn är ditt motorstyrsystem näsa och gör din dator för att extrapolera avgaserna 'syrehalt genom att dess temperatur. Combustion Basics

En motor producerar kraft genom förbränning av bränsle i närvaro av syre, en reaktion som producerar expanderande förbränningsgaser som trycker nedåt på motorns kolvar. Värme är den oundvikliga biprodukten av brinnande någonting, ingenjörer köra avsiktligt mer bränsle genom en motor än det finns syre att bränna det, delvis eftersom luft oftast är kväve i volym, men mest för att en fullständig förbränning händelse skulle köra brännkammare till en bra bit över 1500 grader .
Luft /bränsleförhållanden och avgastemperaturer Gas

extra bränsle i en cylinder gör två saker. Först fungerar den som en slags kylmedel för att utföra värme ut ur kammaren, och andra, mättar det i luften för att se till att det alltid finns en syre molekyl intill en bränsle-molekyl. Denna mättnad ger en fin, långsam, jämn spridning av brand genom förbränningskammaren. Men en alltför bränsle-rik blandning kommer både kyla förbränningskammaren temperaturer och håller lågan brinnande som det går genom avgasröret.
Syresensorer

En syre sensorn är i huvudsak en termometer som använder ett termoelektriskt material - ett material som direkt omvandlar värme till elektricitet - att sända en spänningssignal till datorn. Överskott bränsle i cylindern kommer att sjunka netto avgastemperaturer, vilket orsakar en lägre spänning läsning, men kommer att hålla dessa temperaturer eftersom överskottet bränslet kan fortfarande brinna när den går genom avgasröret. En mager blandning kommer inledningsvis att orsaka EGTS att stiga, men temps ramlar snabbt som bränslet brinner ut.
Upstream vs Nedströms Sensor

Moderna fordon har minst två O2 sensorer: en mellan motorn och katalysatorn - den "uppströms" sensor - och en annan efter omvandlaren. Den uppströms sensorn övervakar motorn direkt, och skickar informationen till en dator som kontinuerligt justerar luft /bränsleblandning. Omvandlaren fungerar som en ugn, brännande överblivna bränsle i avgaserna. Denna reaktion ger värme, som de andra O2-sensor övervakar att se till att omvandlaren fortfarande fungerar. Så, klockor uppströms sensorn motorn, medan den nedströms sensorn klockor katalysatorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116820.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.