Fördelar med 4x4 vs AWD

Fördelen med en 4X4, eller fyrhjulsdrift, över all-wheel drive är att förarna kan driva en 4X4 i ojämn terräng. Alla hjuldrivna fordon är för asfalterade vägar och inte svarar bra på terrängförhållanden. Lastbil, bil eller sport-utility fordon köpare bör överväga de olika typerna av fyra-och all-wheel-drive modeller och bestämma vilka fordon som passar deras behov. Det finns hel-och deltidsanställda 4X4s och heltid och automatisk, eller "on-demand", ljudsignalanordningstyper. Part-Time 4X4

Termen 4X4 inte längre adekvat beskriver en modern fyrhjulsdriven bil. Samtida fordon har hel-och deltid fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrivna enheter som antingen heltid eller gäller endast när körförhållandena kräver det. Fyrhjulsdrift är en säkerhet och stabilitet funktionen. Automobile litteratur och återförsäljare kan förvirra begreppen genom att sälja ljudsignalanordningstyper som fyrhjulsdrift även om dessa fordon inte utför i oländig terräng. Utan att göra åtskillnad, kan en köpare köpa ett fordon av fel skäl. Äldre stadsjeepar såsom Willys, International-Harvester scouter och Wranglers Jeep har deltid fyrhjulsdrift. Drivrutiner inte engagera fyrhjulsdrift på asfalterade vägar utan bara flyttats till fyrhjulsdrift för off-road bruk. Överföringsinställningarna var 2WD, 4WD Hi, Lo 4WD. Den låga 4WD redskap är viktigt för att navigera ojämn terräng, vilket gör bilen en utmärkt off-road kandidat.
Full-Time 4X4

Land Rovers, Range Rovers, vissa tidigare Mercedes-Benz M-klass och andra lyxiga stadsjeepar kan vara utrustade med heltid 4WD. Detta system ger fordonen mer flexibilitet att hantera asfalterade och grusvägar med mer dragkraft. När utrustade med axeldifferentialen lås, fordon utrustade med heltid 4WD handtag exceptionellt väl under svåra vägförhållanden. Det finns bara Hi 4WD och Lo 4WD. Nackdelen är alla fyra hjulen alltid drivs, oavsett om du behöver det eller inte.
Heltidsanställd AWD

Fyrhjulsdrift ger väsentligt föraren bättre grepp och stabilitet på asfalterade vägar. Subarus, sen modell Mercedes-Benz M-klass och Audi Quattro användning AWD. Liksom heltid 4X4, är AWD hjul drivs hela tiden. Men AWD bilar är dåliga kandidater för off-road bruk, eftersom de saknar en tvåväxlad överföring fallet som gör att fordonet att flytta in i en lägre växel för att skapa vridmoment vid låga hastigheter. Addera On- Efterfrågan AWD

On-demand eller automatiska AWD fordon är i huvudsak två-hjulsdrivna bilar eller stadsjeepar som ibland även sällan engagerar alla fyra hjulen samtidigt. AWD fordon använder bara tvåhjulsdrift under normala körförhållanden och på asfalterade vägar. Om vägförhållandena ändras, såsom regn som slicks vägen eller en snöstorm, AWD tillfälligt befogenheter alla fyra hjulen. En axel ger vridmoment till hjulen, men om hjulen tappar väggreppet, sparkar den andra axeln i att leverera dragkraft för att kompensera för den andra axeln förlust. När den primära axeln återfår greppet, stänger den andra axeln av och bilen återgår till tvåhjulsdrift. Honda CRVS och sen modell Toyota RAV4s använda automatisk AWD. Dessa fordon är inte lämpliga för off-road körning. Köpare bör vara medveten om att on-demand AWD är inte samma sak som deltid 4WD och är inte avsett att användas av av belagda vägar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116815.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.