Hur en turbo kan förbättra prestanda för en förbränningsmotor

En turbo förbättrar prestandan hos en förbränningsmotor genom trycksättning av luftflödet i topplocket. Eftersom den trycksatta luftflödet, kallad boost, är mycket tätare än det omgivande lufttrycket, crams turboaggregatet effektivt mer luft i motorn än vad som är möjligt genom en sugmotor setup. I fallet med förbränningsmotorer, betyder mer luft mer effekt och prestanda. Dessutom kan vissa turboladdare uppställningar erbjuder förbättrad bränsleekonomi genom att låta tillverkarna att utnyttja sparsamma motorer som fortfarande erbjuder snabb acceleration. Interna förbränningsprocessen

bilmotorer generera kraft genom en process som kallas intern förbränning. För att göra detta, kolvarna genomgå en fyrtakts process, driven av den roterande vevaxeln. Först dras luft in i cylindrarna när kolven går fram. Luften blandas med bränsle från insprutningsdonen för att skapa en brännbar blandning. Luften och bränsleblandningen komprimeras sedan som kolven rör sig tillbaka uppför cylindern. När kolven når en viss punkt nära sin topp, känd som det övre dödläget (TDC), gnistan bränder pluggen och luft-bränsleblandningen antänds. Detta genererar ström och tvingar kolven tillbaka nedåt. I den slutliga stroke, driver vevaxeln kolven tillbaka uppåt, vilket tvingar avgaserna ut ur cylindern och in i avgassystemet.
Turbo Operation

En turbo har två olika sektioner, en med turbinhjulet och den andra med kompressorn. De separata hjulen är anslutna via en axel som går genom centrum av den avgasdrivna turbokompressorn. Generellt monterad på grenröret, är turbinen sidan av turbon spunnen av avgaserna går genom det, vilket gör att hjulet till spolen. Detta i sin tur buffrar kompressorhjulet, vilket drar omgivande luft in i turbon inloppet. Som avgaser ökar gas volym under acceleration, turbon hjulen snurrar allt snabbare. Detta medger att kompressorhjulet att trycksätta inkommande luften innan den leds in i motorn för förbränning.
Förbättrad effektfaktor

tryckluft från turboladdaren tvingas i topplocket,, skickas normalt inom en intercooler systemet så att luften kyls genom den tid det når spjällhuset. På grund av den väsentligt ökade densiteten hos den turboladdade luften, kolvarna kan dra en mycket större volym av luft i cylindrarna för varje förbränningscykel. Eftersom en större mängd luft och bränsle förbränns under varje rotation av vevaxeln, är en turboladdad motor kan producera stora vinster i vridmoment och hästkrafter.
Förbättrad bränsleekonomi
< p> Turbo-tekniken kan också användas för att bygga mycket bränslesnåla motorer. Eftersom turboladdare endast spolen när det matas en tillräcklig volym av avgasflödet är motorn kan verka genom naturlig aspiration under lätt belastning, till exempel under motorvägen cruising. Med kraftig acceleration, kommer den ökade avgas volym buffra turbo och motorns effekt kommer att avsevärt öka. Men när du försiktigt accelererar eller upprätthålla motorvägshastigheter, är bränsleeffektivitet optimeras. Turboladdning gör en motor för att generera den kraft av en mycket större deplacement motorn när det behövs, samtidigt som den levererar bränsleeffektivitet liten förskjutning motor resten av tiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116773.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.