Hur ta isär en Kubota Tractor

Ibland en demonterad traktor kan hämta mer pengar på återförsäljning än en gammal intakt en. Detta eftersom du kan sälja delarna separat till människor som kanske letar efter reservdelar för att reparera sina egna traktorer. Demontering av en traktor tar lite armbåge fett och tid, men många människor tycker att projektet eftersom det är intressant att lära sig om hur traktorn fungerar och hur det tillsammans. Istället för att sälja traktorn för delar, kan du plocka isär den så att du kan bygga om motorn eller återställa hela traktorn. Samla några vänner för detta projekt och arbeta på den tillsammans. Saker du behöver
Saw
Wrench
Hammer
5-gallon skopor till Blixtlåsförsedda plastpåsar
Visa fler instruktioner
1

Användning en såg för att skära en kil i ett block av trä som är en 1/2-tums tjock med 2 inches hög och 6 1/2 inches lång. Skär 3/4 av en tum från toppen av kilen så att du har en 5 3/4-tums kil med en trubbig ände. Skär en skåra ur den övre delen av kilen som är ca 1 cm lång. Placera två kilar ovanpå traktorns axeln under bolstret och tejpa dem på plats med en hammare. Detta kommer att bidra till att hålla traktorn nivå medan du arbetar.
2

Ta bort grillen och huven av traktorn genom att lossa bultarna med nyckel. Använd en kofot för några delar som är rostat så mycket att ta bort bultarna ensam inte hjälpa dig att skilja dem åt.
3

Använd uppåt handtryck för att ta bort ratten. När ratten tas bort, ta av instrumentbrädan, generatorn och kopplingen fästet. Ta bort motorn från frånkopplad alla kablar först och sedan ta bort alla bultar. Lyft motorn försiktigt ut. Om du säljer traktorn för delar och motorn fortfarande fungerar, se till att hålla all hårdvara i samband med den för den nya ägaren.
4

bort hjulen från växellådan. När hjulen är upplyfta växellådan, kan du ta bort växellådan sig ur traktorn. Försök inte att ta bort växellådan med hjulen fortfarande sitter. När växellådan tas bort, separera framsidan av ramen från baksidan. Du behöver minst två personer för att separera fram bakifrån.
5

Separera mindre delar i 5-gallon hinkar för enkel sortering. Märk hinkar så det är lätt att hitta de delar som du letar efter. Alternativt kan du sätta smådelar i blixtlås plastpåsar med etiketter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116772.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.