Hur du ändrar en CR80 till en CR125 Shifter Kart

Go-kart kan föra tankarna till blygsamma karts Nöjespark, men shifter kart har mycket mer gemensamt med high-tech, road-racing bilar än go-kart. Honda CR80 tvåtakts är en stor motor för att börja med. Den CR125 är ett logiskt steg upp (även om det finns CR100s), men det är inte nödvändigtvis ett litet steg. Låt inte den relativt lilla storleken lura dig, procentuellt sett, är det ett stort hopp i kraft och förskjutning. Och med shifter kart, hanterar att makten betyder vikten och motorns placering är viktig. Så, måste du justera den lite för att bibehålla samma förare /motor viktfördelning. Saker du behöver från 4 Vågar
8-fot, 2-av-2-tums ombord
buntband
One 4-med 8-fots plywoodskiva för shims
metriska skiftnycklar
Skruvmejsel
Chain brytare
Vinkelslip
MIG svetsare
Drill
Visa fler instruktioner
1

Ställ en skala under varje däck av växelreglaget kundvagnen. Om du råkar ha extremt känsliga belastningssensorer, de är ännu bättre. Sitt föraren i förarsätet och inte vikt eller belastningen på varje däck. Beräkna förhållandet mellan front-to-back viktfördelning och sida-till-sida om det finns någon.
2

Bestäm om du vill experimentera med fördelningen lite, eller försöka behålla fördelningen med en ny motor.
3

Ta bort kedjan. Först ta bort master-link med en skruvmejsel, och sedan med hjälp av en kedja brytare, om nödvändigt, gled den viktigaste länken isär.
4

Turn bränslet petcock off. Koppla loss bränsleledningen och ta bort förgasaren för CR80.
5

Ta motorfästet bultarna i CR80, sedan lyfta motorn ur ramen.
6

Cut två stycken 2-av-2-tums timmer bredden av kart frame och lägg dem över ramen för att använda som en tillfällig vaggan för att hjälpa ställning den nya motorn. En standard 8-fot eller stud längd ombord bör vara tillräckligt lång. Fäst dem tillfälligt med zip-ties - ratcheting nylon band som cinch på plats
7

Ställ in CR125 motorn på träblock med kart fortfarande på vågen.. Sitt föraren i bilen och mäta belastning.
8

Utvärdera vilken riktning motorn måste flytta för att matcha viktfördelning mindre motor. Troligtvis kommer motorn måste flyttas närmare centrum av karten.
9

Justera motorn tills att hitta viktfördelningen du vill. Mät motorn i förhållande till ramen. Gör ett par märken hänvisning när motorn för positionering.
10

Ta vågen och träbitar.
11

Lay små fyrkanter av plywood ca 12-genom- 12 inches under ramen där motorn går. Bygg upp shims tills motorn kan sitta på dem på lämplig höjd vid justering du markerat. Använda typisk bredd plywood av 1/2-tums, behöver du ungefär fyra shims för varje tum från marken motorn kommer att sitta. Ett ark av plywood kommer att vara mer än tillräckligt, stapling 4-inches hög. Skulle du behöva stapla högre, kan du börja med två tegelstenar och stapla shims ovanpå dem.
12

Mät från CR125s Motorfäste hål till närmaste eller mest logiska ramdel för montering.
13

Fabricera fyra motorfästen från stålrör, med användning av en vinkelslip och slipskiva för att klara den änden av röret för att passa ramen.
14

Svetsa en platt fliken på den andra änden av varje mount att passa plant mot motorfästet, sedan borra ett hål i flikarna samma diameter av motorfästet bultar.
15

Weld fyra motorfästen på plats.

16

Håll CR125 motorn på plats och skjut bultar på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116770.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.