Hur Transmission Fungerar på en hydrostatisk Gräsklippare

Du har fått älska jordbruks-och transportbranschen. Liksom de flesta andra typer av teknik, de hydrostatiska enheter som gör noll-turn-klippare möjliga startade i industri och jordbruk - specifikt, tung utrustning - fält och sedan krympt i storlek för att passa konsumenternas-krävande tillämpningar. Medan auto entusiaster säger ofta att du kan se framtiden för bilar genom att titta på vad Mercedes gör idag, kan du se framtiden för varje konsument maskin ser längre än din närmaste gård, byggarbetsplatsen eller tåg-varvet. Swashplate Basics

En styrplatta är en typ av mekanisk anordning som stänger av roterande rörelse till fram-och återgående - upp-och-ned eller fram-och-tillbaka - motion. På denna mening fungerar styrplattan precis som en vevaxel i en kolvmotor, den primära skillnaden är att vevaxeln skapar återgående rörelse vinkelrätt mot den roterande axeln medan styrplattan skapar återgående rörelse parallellt med den roterande axeln. Mekanismerna är så lika, i själva verket har att swashplates verkligen har använts i stället för vevaxlar i viss bensin-och dieseldrivna motorer applikationer där kolvarna och cylindrarna låg parallellt med vevaxeln. Addera Swashplate Konstruktion

styrplattan består av tre grundläggande delar. Den största delen är den centrala axeln, på vilken allt annat åkattraktioner. Nästa är en helt platt skiva på axeln som snurrar med det. Denna skiva är inte monterad vinkelrätt mot axeln, det är som lutar i en vinkel så att när axeln snurrar skivan, verkar det till "wobble" under rotation. Den vinklade skivan är själva styrplattan i denna församling. Den sista delen är en annan skiva monterad under styrplattan och butted rätt upp mot det. Detta nedre skivan förblir fixerad på plats, och inte roterar med axeln. Det är emellertid monterade på axeln på ett sfäriskt lager som gör det möjligt att luta i förhållande till centrumaxeln.
Variabla Swashplates och Överföra Motion

Den nedre delen av den fasta plattan i denna mekanism har ett antal korta, ihåliga cylindrar fäst vid den. Sphere spets stötstänger passa in dessa "koppar" på undersidan av den fasta plattan. Som vinkeln delen av styrplattan snurrar förbi en viss kopp, det skjuter fast plattan ner och därmed skjuter på tryckstången. En vanlig styrplatta mekanism, förblir vinkeln på swashplattan fast och pressar ner på tryckstången med samma belopp varje gång den går. Kommer emellertid att ändra vinkeln hos styrplattan ändra avståndet att tryckstången färdas nedåt och tillbaka upp. Ju mer vinklade styrplattan, ju längre den förflyttar tryckstången.
Variabel hydrostatisk Pumps

en hydrostatisk transmission som de som används på noll-turn gräsklippare, den andra änden av varje pushrod skjuter eller drar på en hydraulisk kolv. När styrplattan trycker på kolven via tryckstången, shoves kolven hydraulfluidum ut ur dess cylinder. När styrplattan går tillbaka upp, drar kolven tillbaka och suger mer vätska i cylindern. Öka styrplattan vinkeln flyttar hydraulkolv, eller kolvarna, längre upp och ner varje gång den centrala axeln snurrar. Således vänder variabel vinkel styrplattan hydraulpumpen till en variabel pump som kan omedelbart och omärkligt ändrar sin flytande utgång per varv.
Hydrostatisk drift

växellådans vätska utledningar filial ut vid en fördelning blocket att skicka vätska till mindre hydraulmotorer monterade på varje hjul. Dessa hydraulmotorer är i huvudsak pumpar körs i omvänd. Fluid driva igenom pumpen snurrar sin utgående axel: det mer vätska går igenom, desto snabbare motorn snurrar. Den hydrostatiska transmissionen VDP kan öka eller minska mängden vätska som går till hjulet motorer utan att ändra motorns varvtal. Minska mängden vätska som pumpas per varv har samma effekt som att använda en lägre utväxling, och samtidigt öka vätskeflödet ökar vridmomentet belastningen på motorn och har samma effekt som att flytta till en högre växel.
Styra motorvarvtal och vridmoment

hydrostatiska VDP transmissionen och motorn arbetar tillsammans för att ge det erforderliga vridmomentet till varje hjul. När föraren kräver mer fluidflödet till hjulmotorerna, antingen öka acceleration eller för att stänga av gräsklipparen, ökar styrplattan vinkel för att ge mer flöde. Detta tvingar en nedgång i motorns varvtal och motorns regulator öppnar gasspjället ytterligare för att ge mer effekt och stabilisera motorns varvtal. När motorn inte längre kan ge tillräcklig effekt, antingen styrplattan vinkel minskar eller VDP öppnar en bypass ventil för att hålla motorn inte stoppar. Vid tomgång sjunker styrplattan vinkel till noll för att eliminera VDP utflödet och låta motorn gå utan att engagera hjulen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116755.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.