Varför en bilmotor Race När Startade i kallt väder?

Kallt väder ställer ett antal krav på din motor som kan sätta det lite utanför sin komfortzon. Ökning av motorns varvtal är bara en av många strategier som bilens bränsle-system kan använda för att hålla motorn igång tills det blir upp till temperatur. Kall motor Basics
p Om du någonsin undrat varför din bil behöver en choke på vintern, då kan du bli förvånad över att behovet har ingenting att göra med lufttemperaturen alls. Varje bränsle har en punkt där det börjar att lösa molekyler till den omgivande luften, eller förångas. Hot bränslet förångas mycket snabbare än kallt bränsle gör, finfördela snabbare i förbränningskammaren eller passager intag och möjliggör en mer fullständig förbränning. När bilens bränsle är mycket kallt, är det fortfarande i sin flytande form - droppar - ända fram till tidpunkten för förbränningen. En chokespjället minskar mängden luft som går in i bilens motor, vilket proportionellt ökar mängden bränsle. Denna extra bränsle hjälper till att hålla flamfronten sprids i cylindern och hjälper dras igång och kör
kväv Typer

Chokes kommer i en av fyra sorter:. Manuell, bimetallfjädern, elektriska och anrikning kretstyper. En bimetallfjädern choke använder en fjäder som förkortar och spolar upp när den är kall och sträcker ut när den är varm. När motorn värms upp, förlorar fjädern dess spänning och öppnar chokespjället, vilket gör att mer luft att gå in i motorn. Elektriska reaktorer kan använda ett servo kopplad till en temperaturgivare på motorn för att öppna eller stänga choken plattan, eller de kan värma en vaxplugg inuti choke mekanism som håller choken stängd när fast. Manuella drosslar använder en kabel som är ansluten till en ratt på instrumentpanelen, och anrikning-kretstyper undfly den chokespjället till förmån för ett sekundärt bränsle kanal som sprutar extra bränsle.
RPM Kontroll

Minska luftflödet in i en motor hjälper till att berika blandning, men det är inte den enda på jobbet på något. Många förgasare använde en stegad kamlob fäst choken mekanism som roterar för att matcha vinkeln på choken plattan. Denna kamlob skjuter trottelplattan öppen, vilket ökar luftflödet genom motorn för att hålla motorvarvtal upp. Utan denna stegade cam att styra motorns varvtal, skulle föraren måste noga modulera gasen själv för att förhindra motorstopp, inte ett oöverstigligt hinder för att köra på vintern, men det är en sak att distrahera från säkert manövrera bilen. När motorn går upp till temperatur och chokespjället öppnas, faller de lediga cam flyttar och motorvarvtal tillbaka till sin vanliga hastighet.
Datorn styr

I stället för en chokespjället, de flesta datorstyrda bilar använder en sekundär luftkanal styrs av tomgång luftreglerventilen. IAC-kretsen är som en noggrant kontrollerad luftläckage, och IAC ventilen bestämmer hur stor en läcka är det. När du vrider tändningsnyckeln till "On" läge, tar datorn en läsning från dess kylvätska temperaturgivare. Den lägre att läsa, desto mer stänger IAC ventilen för att begränsa luftflödet. Därifrån kan datorn ta några åtgärder: Det kan avancera timing att öka motorns varvtal, kan det injicera extra bränsle för att berika blandningen eller det kan justera motorns varvtal genom att helt enkelt balansera bränsleinsprutning med luftflöde genom IAC-kretsen. När datorn har stabiliserats motorvarvtal, det ska vänta tills motorn blir upp till arbetstemperatur innan han återvände till tomgång till något mer civiliserat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116747.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.