Långsiktiga effekter av elbilar

För de flesta gearheads ser idén om en eldriven framtid deprimerande bäst, men världen blir det, snabbt. Oavsett om du pratar om ren plug-in el av vätgas bränslecellsbilar med ombord kraftverk generation, är världens vägar kommer att bli en ganska lugn plats inom en snar framtid. Elbilar kommer att ha ett antal monumentala effekter på människors kultur: några bra, några dåliga, några uppenbara och några oförutsebara, några underbara och andra otänkbara. Minskad World Energy Consumption

att elfordon kan minska världens förbrukning av fossila bränslen kan verka som en aforism, men inte så snabbt: Eldrivna fordon måste få sin ström från någonstans, och kol är antalet- en energikälla i USA. Den elektriska fordon bidrag till världens energi system kommer via dess effektivitet: cirka 90 procent jämfört med gasmotor: s 30 procent. Om man antar att den genomsnittliga bilen går omkring 10.000 miles per år och blir ca 25 mpg (för totalt cirka 32 miljarder liter gas), som är att minska världens totala energiförbrukning med cirka 358.400.000.000.000 British Thermal Units (112.000 BTU per gallon), vilket är 11.984.830 tusen kilowattimmar, eller motsvarande cirka 1.500 kärnreaktorer. Konvertera till elkraft i dag skulle leda till en nettominskning av energi motsvarar cirka 900 kärnkraftsreaktorer via idel elmotorns ökad effektivitet.
Minskade föroreningar

Samma logik som gäller för energi Minskningen gäller föroreningar produktion: Rätt utanför bat du tittar på en cirka 50 till 60 procent minskning av koldioxidutsläppen i världen. Under 2006 bidrog vi jordbor ca 28 miljoner ton koldioxid till atmosfären, eller omkring 61,712,000,000 pounds av kol. För ett perspektiv, det är ett minimum av ca 300 Nimitz-klass hangarfartyg värde av kol (vilket är vad kol är) som vi pumpar ut i atmosfären varje år. Den 50-procentiga utsläpp droppe via effektivitet skulle föra ner det till hälften, men det är inte hela sanningen heller. Det är inte som står för användningen eller spridningen av rena energikällor, såsom sol-och vindkraft, och ganska rena källor, såsom förbättrade jordvärme. Med tillräckligt många elbilar på vägen, skulle vi kunna se på en verkligt massiv nedgång av koldioxidutsläppen och avvärja av extrem klimatförändring för åtminstone ytterligare några århundraden.
Förändringar i infrastrukturen

elektricitet flyter genom pluggen i ditt hus är inte oändlig, det finns bara en begränsad mängd som kraftbolagen kan ge innan systemet överbelastning. Även om du skulle använda en påfyllningsbara batteri med elektrolyt laddat upp någon annanstans, har makten fortfarande några från någonstans. Moderna elektriska koden föreskriver en 240-volts laddning krets och tillräckligt hög strömstyrka för att ladda bilen, men kraftledningar och transformatorer själva kanske inte. Det kommer att kräva några förändringar i infrastruktur, särskilt i stora, tätorter. Förutse en svallvåg i elbil bruk, följt av ett uppsving i hybridteknik, som el blir dyrare och svårare att komma med. När de två nå en jämviktsnivå, kan du förvänta dig förmodligen mindre och mer lokalt kraftverk generation som är avsedda att ge backup under surge perioder. Det kan vara det, i och för sig, driver det oss mot renare och mer hållbara energikällor. Addera War
p Det finns inget sådant som en gratis lunch, och Det är förvisso sant av nya eller snabbt växande teknik. Det har länge varit en aforism bland de socialt inriktade att där resurserna ljuga, folk dör. Litium brukade vara en nästan värdelös liten metall, men det har kommit till framträdande nyligen som materialet i valet för elektriska bilbatterier. Litiumbatterier är lätta, kompakta och kraftfulla, men de kräver en hel del denna ganska sällsynt resurs. Som av 2011, världens största litium producenterna är Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Chile, Kina, Portugal, USA och Zimbabwe. Om litium priser spik tillräckligt högt, hade Argentina och Zimbabwe starta bättre ombordstigning upp fönstren. Och Zimbabwe är i trubbel två gånger, eftersom det är också världens största producent av koppar med en faktor på ca 15-till-1 jämfört med den nästa på listan. Detsamma gäller för Demokratiska republiken Kongo, ett stort kobolt producent.
Förgudning av Musclecars

När bilar först puttered ner smuts spår i Centraleuropa, alla men den mest Luddite observatörer insåg att hästens dagar var räknade. Bilar var snabbare, renare, mer effektiva i de flesta sätt, kunde köra hela dagen och var ganska billigt att fungera. Men vi började inte plötsligt slakta hästar bara för att vi inte längre behövde dem för att dra last, utan vi förfinat arbetande raser i en rad av vackra, älskade följeslagare och andra i snygga, vackra racers. Hästar dessa dagar är bortskämd på ett sätt som skulle göra Caligulas präst-mount Incitatus rodna. Samma sak kommer att hända med den brusande, spotta Musclecars och sportbilar som vi älskar så mycket idag. Även i den osannolika händelse att mänskligheten slutar borra efter och raffinering olja, det finns inte en bil på jorden som inte kan göras till antingen hembränt eller vegetabilisk olja. Så ja, kommer det att finnas funktionella Hemi Cudas i 2130 AD.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116720.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.