Historia hubcaps Dog Dish

Hubcaps är ett viktigt tillbehör för alla bilar, inklusive beställnings, klassiker, hotrod, lowrider och helt nya bilar. Den blanka metallen dekorativa skivor uppmärksamma tyngdpunkterna i bilens hjul. Dog maträtt navkapslar kom till framträdande på 1930-talet, då den Art Deco-stil var på modet. New Yorks klassiska décoskyskrapa, Chrysler Building, funktioner överdimensionerade, dekorativa hubcap designer som arkitektoniska detaljer på spiran. Tidig historia

Prototyperna för fat-stil navkapslar var locken eller damm täcker monterade över naven i trä-ekrade, artilleri-stil hjul på den inbyggda tidigaste bilarna. De funktionella mössor hålls fett in och damma av hjullagren och nötter spindel. De gängade lock passar på den yttre stål kanten av den centrala axeln nav. De ursprungliga navkapslar gjordes av mässing eller kraftigt stål, och var ofta förnicklade.
1920

I slutet av 1920-talet, ersatt ekrar gjorda av ståltråd de gamla trä vagnshjul-stil ekrar. Den nya stål-tråd ekersdesign används fortfarande den centrala skruv på navkapsel att försegla och skydda lagren. Locken var fortfarande liten och funktionell design. De var oftast runt 3-inches bred. Under slutet av det glada tjugotalet började locken vara gjorda av aluminium och presenterade en snap-on design.
1930

Under 1930 , bil-designers fokuserade på de dekorativa aspekter av bildesign. Skina, polerat metaller såsom mässing, har rostfritt stål och krom som används för att fästa uppmärksamheten på hjulets centrum lock. Hubcaps expanderat i storlek till cirka 9 inches i diameter, men fortfarande endast omfattat centralt navparti av hjulet. Locken var ofta stämplade med tillverkarens namn. De klassiska hund maträtt stil navkapslar uppstod från de kromade halvrunda lock i mitten av 1930-talet.
Moderna stilar

navkapslar Dog Dish av 1940-talet, 1950-talet och början av 1960 förblev liten, endast täcker muttrarna och hjulcentrum. Vid denna tid blev större, full diameter hjulsidor populär och täckte hela hjulet. Hotrodders, customizers och bilentusiaster gynnade de mindre navkapslar hund maträtt, speciellt reflekterande fullmåne och moons baby, inspirerade av lätta, mjuka racing navkapslar. Populära hund skålen navkapslar var rippel stil, bullet stil och kapsyler med ett enda flipper bar, dubbla korsade barer eller en tri-bar spinner i centrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116719.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.