Så här ställer du Camber & Caster av en Kart

Spannet av en go-kart avser den mängd att framhjulen lutar inåt eller utåt från varandra, påverkar mängden däckets kontaktyta på banan, medan hjul hänvisar till vinkeln av kopplingstappen på axeltappen. Justera båda dessa fjädring attribut är viktigt för att erhålla optimala köregenskaper på alla spår. Den önskade camber och caster inställningar beror på ett antal faktorer, bland annat vilken typ av spår, väderförhållanden, chaufför vikt och hantering önskemål. Saker du behöver
Hylsnyckel
Caster /camber mätare
Visa fler instruktioner
1

Placera framsidan av go-kart på pallbockar. Avlägsna muttrarna från de främre hjulen på go-kart med en hylsnyckel. Ställ muttrarna åt sidan och demontera framhjulen från go-kart.
2

Montera caster /camber mätare på framsidan spindeln. Slå på mätaren och använd den medföljande nivå verktyg för att avväga instrumentet. Ställ caster /camber mätare till "Caster." Addera 3

Lossa Kingpin med en hylsnyckel. Justera Caster av karten till önskad inställning genom att flytta piller på spindeln framåt eller bakåt.
4

Nivå instrumentet och ställ in caster /camber mätare till "Camber." Justera camber till önskad inställning genom att flytta piller åt vänster eller höger.
5

Upprepa proceduren på det andra hjulet. Dra åt Kingpin med en hylsnyckel. Montera hjulen på go-kart och dra åt muttrarna på båda hjulen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116691.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.