Felsökning av en Caterpillar Transmission

Caterpillar är en stor tillverkare av gården och bygga utrustning, gruvutrustning, motorer och en mängd andra maskiner. Eftersom det finns många olika typer av Caterpillar fordon, det finns också många olika typer av sändningar i sitt sortiment. Som gäller för din Caterpillar transmission, bör du rådfråga din handhavande och underhåll eller en utbildad professionell, men några allmänna tips kan hjälpa dig att bättre förstå hur du felsöker flesta Caterpillar system. Kom också ihåg att det bästa sättet att undvika ett behov för felsökning är att hålla din maskin underhållas som beskrivits i din manual. Instruktioner
1

Få en SOS oljeanalys. Detta är ett test gjort på växellådsolja av experter på din Caterpillar återförsäljare. Det är inte bara användbar om du har problem med din maskin, men också som en vanlig check up avsedd att fånga frågor tidigt innan de blir stora problem. Denna analys kan avslöja många saker om överföringen, till exempel graden av slitage på alla delar, om oljan är förorenad av smuts eller vätskor läcker in i det, och om rätt olja används.
2 < p> Använd rätt olja. Caterpillar gör en speciell olja som skall användas i dess maskiner heter Caterpillar Transmission /Drivlina Oil (TDTO). Denna olja är formulerad för att hålla transmissionen glidning till ett minimum och förbättra prestanda och livslängd på komponenter i drivlinan, tillsammans med att ge andra fördelar också. Om du får problem med din överföring i kallt väder, kan du överväga att byta till TDTO (TMS), Caterpillars multi-säsong formel.
3

Kontrollera dina andas regelbundet. Om du har ett problem med din koppling engagerande för snabbt och sedan glida, kan det bero på att andas är igensatta. När detta inträffar, kan främmande föroreningar som smuts tränga in i hytten lättare. Dessa föroreningar kan då skada elektroniken som styr din koppling. För att kontrollera dina andas, följ instruktionerna för att lokalisera dem i din manual och leta efter tecken på att bygga upp, olja eller andra träskor.
4

Kontrollera dina filter. Transmission filter används i din Caterpillar för att hålla det rent och föroreningar-fri. Dessa är viktiga eftersom föroreningar från utsidan i form av smuts, metall, fett eller andra partiklar kan leda till flera transmission problem såsom skiftande frågor, läckor, och onödigt slitage på koppling, lagret, eller växlar. Följ instruktionerna i bruksanvisningen för att identifiera var dina filter och sedan leta efter tecken på ackumulering. Du kan minska föroreningar genom att hålla utrymmet runt din Caterpillar ren, men kan aldrig eliminera den. Om du maskinen är speciellt mottagliga för smitta kan du överväga att byta till högeffektiva filter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116672.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.