Varför det avgaser i Oil of My Kawasiki Mule 610?

Flera faktorer kan orsaka bränsle och olja att blanda. Dessa inkluderar en misständning cylinder eller en dålig tändstift. Motor slitage på äldre eller grovt begagnade motorer kan orsaka bränsle och olja att blanda i motorns förbränningsrum. Några av dessa villkor kan ha en synergistisk effekt på varandra. Till exempel kan en felaktig bränsleblandning foul tändstiftet, vilket orsakar en cylinder att vara ur funktion och ackumulera oförbränt bränsle i kammaren, översvämningar motorn. Motor Översvämningar
p Om något hindrar motorn från att starta snabbt, kan den förlängda startperioden orsaka överflödig gas ansamlas i motorn. När du slår på tändningen för att starta motorn, mata dig bränsle till motorn. Bränsle fortsätter att komma in i motorn så länge tändningen är inkopplad, och om det inte bränns bort, bygger ett överflöd av gas upp. Denna extra gas kommer att skölja ner cylindervägg och ackumuleras i oljetråget. En faktor som kan hämma din Mule förmåga att börja är choke. Choken pull ligger bredvid ratten, och ska dras ut för att starta motorn.


Bad tändstift och feltändning i cylindrar När ett tändstift är sotigt, orsakar det en cylinder att ur funktion. Om cylindern inte brand kan bränsle kondensera och rinna in i oljan. Däremot kan ett sotigt tändstift vara både en orsak till och ett symptom av gas blandas med olja, så ersätter tändstiftet ensamt kan inte vara tillräckligt för att förhindra att de två vätskorna genom blandning.

Kontrollera kontakterna på små fordon gillar Kawasaki Mule regelbundet. I kallare klimat, där fordonet är sannolikt att lagras under vintern, kontrollera och byta tändstift när vädret blir varmare och du prep bilen för användning igen. I varmare regioner, där du kan köra Mule hela året, gör kontroll pluggen del av din vanliga underhållsplanen. Om du hittar en dålig kontakt under dessa kontroller, testa din motorolja för kontamination samt. Om du hittar bränsle i oljetråget, kan du börja felsöka källan till problemet.
Förgasarproblem
p Om din förgasare är ur justering , är din motor prestanda påverkas. Sänka din förgasare produktion kommer att orsaka att motorn att spotta, inte startar eller dör på grund av brist på bränsle. Öka produktionen skickar för mycket gas, som sedan kommer att skölja ner cylinderväggarna i oljetråget på samma sätt som det gör efter översvämningar. En dåligt justerad förgasare ofta också resulterar i ett sotigt tändstift, så kontrollera ditt tändstift är ett sätt att avgöra huruvida förgasaren överför rätt bränsleblandning för din motor. Ett tändstift som påverkas av för mycket bränsle kommer att uppvisa viss svärtning nära dess spets.
Motorslitage
ringar

kolv och cylinder väggar kan bli sliten med tiden. Detta slitage är särskilt anmärkningsvärda i motorer som inte får regelbundna oljebyten. När oljan blir fylld med partiklar, minskar dess effektivitet som ett smörjmedel och motor ökar slitage. Slitna ringar och cylinderväggarna att olja in i förbränningsrummet i din motor. Väl där, blandar det med gas. Om din motor är inte att bränna bort den blandade gas och olja, rinner tillbaka in i oljetråget och förorenar din olja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116668.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.