Hur man gör en ATV Snorkel

En ATV snorkel hjälper till att hindra vatten från att komma in ditt ATV motor, vilket kan orsaka allvarliga skador som skulle kräva motorbyte. Snorklar kan köpas för ATV från respektive tillverkare, men med lite uppfinningsrikedom kan du producera en själv som är lika effektivt, och kommer inte att tillåta vatten att ange din ATV motor, även om ATV stannar ute på djupt vatten. Det viktigaste att komma ihåg är att snorklar själv kan bli översvämmade om du inte är försiktig. Håll den övre sidan av ATV ur djupa vatten för att undvika allvarliga motorskador uppstår. Saker du behöver
Måttband
Skruvmejsel
Bågfil
plast buntband
PVC rör
PVC rörböjar
Compression band
skruvmejsel
Gummi pipe- montering kopplare
Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på intaget på din ATV. Detta är storleken gummi kopplingen måste du installera snorklar. Skjut kopplingen över läppen av denna intagskanal och fäst den ordentligt genom att dra åt bandet metall kompression medföljer kopplingen. Du behöver en skruvmejsel för att dra åt denna kompressionsband.
2

Välj den bästa vägen att köra röret för snorklar. Röret får inte störa styrningen av ATV, men bör sträcka sig framför styret, sedan upp genom framskärmen av ATV. Om du regelbundet använder din främre kuggstång, vara noga med att inte dirigera snorklar röret upp genom mitten av detta rack.
3

Konstruera snorkel genom att först sätta en längd av PVC-rör i gummi kopplingen du installerade på intaget. Dra åt kompressionsband på kopplingen för att förhindra att PVC-rör från att dra ut. Skär av änden av PVC-röret med en bågfil vid den punkt där det första armbågen skall installeras, vrida snorklar röret upp genom fender av ATV. Använd plast buntband för att fästa denna första längd PVC-röret till chassit på ATV.
4

Installera en armbåge på änden av längden av PVC-rör som vänder snorklar uppåt. Använd PVC pipe cement för att täta röret och förhindra inträde av vatten in i inloppet snorkel.
5

Slide en andra längd av PVC-rör in i armbågen. Denna rörlängd bör sträcka sig förbi ATV fender till ca 8 inches ovanför last rack. Vid behov kapa röret med bågfil till den nödvändiga längden. Använd PVC cement igen för att försegla armbågen och röret tillsammans och förhindra införsel av vatten. Bifoga rörlängd till ramen för ATV med buntband.
6

Installera ytterligare två armbågar på toppen av röret du just installerat för att vända de snorklar 180 grader nedåt. Detta kommer att förhindra regn från att komma in i snorkel röret. Som du gjorde med de andra PVC-anslutningar, använd PVC cement för att limma dessa bitar på plats och slutföra snorklar installationen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116654.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.