Chevy Emblem Historia

William Crapo Durant, grundare av General Motors, och Louis Chevrolet började bygga Chevrolet bilar 1911. År 1913 introducerade Durant offentligt Chevrolet bow-tie logo emblem. Den 1913 Chevy Baby Grand var den första bilen att visa emblemet. Det exakta ursprunget av emblemet är höljd i dunkel och föremål för mycket forskning och spekulation. Origin

Obekräftade berättelser tyder på att Louis Chevrolet designade Chevy emblemet som en modifierad schweiziska korset. En mer populär legend har William Durant kommer upp med Chevy fluga logotyp efter att ha inspirerats av ett liknande kors han förmodligen såg i den franska tapeten i ett parisiskt hotell som han besökte 1908. Enligt en 1961 konto publiceras i "Chevrolet Story," han "slet av en bit av tapeten och hållit det för att visa vänner med tanken att det skulle göra en bra märkskylt för en bil."

Margery Durant

William Durant dotter, Margery Durant, i sin 1929 bok, "Min Fader," minns det så här: "Som i fallet med Buick, drog min far namnplåtar på papperslappar vid middagsbordet. Jag tror det var mellan soppa och stekt kyckling en natt som han skissat upp designen som används på Chevrolet bil till denna dag. " Hon antyder att spontant Will Durant utformat Chevy emblem medan klottra under middagen.
Catherine Durant

William Durant hustru, Catherine, bestred tidigare berättelser om Chevy emblem. Enligt Mrs Durant, såg henne make fluga emblem på en söndag tidningen under en 1912 semester i Hot Springs, Virginia. I en intervju med Lawrence R. Gustin för sin bok "Billy Durant, Skapare av General Motors," Mrs Durant säger: "Vi var i en svit läser tidningarna, och han såg denna design och sa," Jag tror att detta skulle vara en mycket bra emblem för Chevrolet. '"Addera Coalettes Ad

I en artikel som publicerades av" Chevrolet Review, "Ken Kaufmann rapporterar att Chevy logotypen emblem får har kopierats från en liknande logotyp som används av den sydliga Komprimerad Coal Company för att marknadsföra sina Coalettes produkt. Den Coalettes annons med en fluga logotyp publicerades i Atlanta Georgia, "konstitution" tidningen i november 1911. Durant kanske har ändrat Coalettes logotypen genom att räta lutande centrum bågen och anta design för sin linje av Chevrolet bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116647.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.