Vad kommer Låg Oil Orsak en bil att göra vid körning?

Friktion åkare kommer att göra nästan vad som helst för att få några extra hästkrafter på remsan, men inte alla dessa racing tekniker är genomförbara på gatan. Köra en bil något låg på olja kan netto du några hästkrafter för korta skurar, men det kommer också drastiskt minska motorns livslängd och kan leda till omedelbar misslyckande. Oljesystem Basics

flesta bilar använder en våt-sump smörjsystem. En våt sump är i grunden en reservoar som sitter längst ner i din motor, som olja droppar nedåt från topplocket eller intag dal, flyter genom hål eller kanaler i motorblocket och samlas i oljetråget. Oljepumpen suger olja upp från sumpen genom en nedsänkt olja upptagningsrör och skjuter den genom motorn. Vissa prestanda motorer använder torr-sump system som utnyttjar ett antal sug eller "rensar" pumpar för att suga olja ur en mycket ytlig olja samling pan under motorn.
Förlust av oljetryck

Race motorer använder Torrsumpsdelar system av två skäl. Första medger mycket grunt oljetråget ingenjörer för att placera motorn lägre i chassit, vilket förbättrar hanteringen och sänker bilens huva-line. Det andra, eftersom det torra-sump systemet fungerar i ett konstant tillstånd av vakuum, kommer det att fortsätta att pumpa olja även om det finns bredvid ingen i pannan. Under ihållande hög-G svarvning, kommer centrifugalkraften shove all olja till ena sidan av pannan, upptäcka den oljeupptagning och handikappande pumpen. Låg olja nivåer kommer att göra en förlust på oljetryck mer troligt, eftersom någon olja rörelse alls kan avslöja olje pickup.
Överhettning

Oil ISN ' t bara ett smörjmedel, fungerar den också som kylmedel. Medan många åkare använder externa oljeradiatorer att minska temperaturen, de flesta fordon beroende på en kylfläns effekt för att stabilisera motorns inre temperatur. En lägre volym av olja kommer att värma upp snabbare än en större volym, vilket gör motorn mer benägna att överhettas under övergångs hög belastning situationer. Denna brist på kylning är särskilt kritiskt om motorn tappar oljetryck, eftersom en förlust av tryck ökar temperaturen ännu snabbare.
Fördelar

När du kör en motor extremt låg på olja är aldrig en bra idé, det finns en viss logik bakom att tappa en liter eller två. Många motorer använder vevaxlar med motvikter som regelbundet kommer i kontakt med olja i pannan. Denna kontakt inte bara orsakar oljan att skumma upp, det kan orsaka att klamra sig fast vid vevaxelns motvikter och öka tjuvanliggning. Släppa en kvart kan få dig lite hästkrafter för korta löptider på dragstrip, men det är inte en långsiktig lösning. Om du verkligen vill hålla olja utanför veven, installera ett vindfång fack under vevaxeln. Windage brickor är perforerade, stämplad-stål kokkärl som sitter strax nedanför vevaxelns motvikter och låt oljan droppa ner utan att bygga upp på veven motvikter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116644.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.