Honda Motor Serienummer Identification

Japan-baserade Honda tillverkar bilar, motorcyklar och små motorer för gräsklippare och andra lätta trädgårdsskötsel och jordbruk utrustning. Identifiera och lokalisera en motor med ett serienummer beror på vilken typ av motor och dess tillämpning. Honda bil s 17-siffriga chassinumret plattan ger inga specifika motordata. Liten motor och motorcykel motordata är relativt lätt att hitta och dechiffrera. Domestic bilmotorer

Honda frimärken dess motor serienumren på en maskinbearbetad dyna ovanpå motorblocket under huvudet packningen. Honda använder en fyrsiffrig stämpel koden på hemmamarknaden motorer och fem eller fler siffror för sin export. Inrikes motor serienummer består av en bokstav för att identifiera motorn serien, följt av två siffror för att identifiera motorns slagvolym och slutar med en enda bokstav. Till exempel, en Honda "B"-serien 1,6-liters VTEC-motor finns i Honda Integra RSi och XSI och Civic-CRX SIRS modellerna har en B16A kod. Den "B" identifierar "B"-serien motor med "16" betecknar en 1,6-liters slagvolym. Den "A" har ingen betydelse. En H22A stämpling identifierar "H"-serien motor med en 2,2-liters slagvolym. Denna motor driver Honda Preludier och Accord modeller sir.
Exporterade bilmotorer

femsiffriga koder för exporterades Hondas allmänhet sluta med en siffra för att identifiera mottagarland för fordonet. Till exempel "B"-serien 1,6-liters motor avsedd för USA eller Storbritannien har "B16A5." En Honda avsedda för export till Malaysia har en annan sekvens, såsom "ME516." Den första bokstaven anger destinationslandet som Malaysia. "E5" identifierar serien motorn och "16" betecknar en 1,6-liters slagvolym. För både inhemska och exporterade modellerna, följer ett sjusiffrigt tal koden, vilket är den sekvens i vilken motorn tillverkades. Till exempel identifierar B16A 1000001 den första motorn 1.6-liters "B"-serien motorn tillverkas för en inhemsk Honda.
Små motorer

Liten Honda motorerna har ett modellnummer klistermärke på motorn. Alla Honda små motorer börjar med bokstaven "G", "GX" eller "GXV" följt av tre siffror. "G" eller "GX" betecknar motorns serien. "GXV" identifierar en vertikal version av GX. De tre nummer, t.ex. 160, identifiera kubikcentimeter slagvolym. Ett tvåsiffrigt grupp, såsom T1 följer att och identifierar monteringsanläggning och modell version. Bredvid serienumret är ett stämplat kod med upp till fyra siffror som skisserar motorvariant.
Motorcyklar

motorcykel motor serienummer varierar beroende på var cykeln är exporteras eftersom varje land har särskilda statliga prestanda, utsläpp, buller och normer märkning. Honda stämplar serienummer av ramen och en separat motor serienummer på en bearbetad pad på motorblocket. En tredje serienummer är instansat på förgasaren. Till exempel kommer en 1990 Honda VFR750FL-P säljs i Förenade kungariket har en ram serienummer mellan RC36-2.000.067 och RC36-2.010.938. Motorns serienummer är RC36E-2.000.085 till RC36E-2.013.323. Tecknen VDJ4A-A identifiera förgasaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116642.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.