Varför nya motorer har så mycket plast?

Fråga de flesta old-school bil killar till peer närmare på en modern motor, och oddsen är att du ska fånga dem letar efter en etikett som säger "Hecho en Hasbro." Det är något med plastdelar som verkar reta många järn-huvuden, något som helt enkelt skriker "billiga" och "massproducerade." Men det är dags att gå vidare, morfar Vulcan, plastdetaljer är nästan alltid bättre resultat än något Vic Edelbrock gjutna i smutsen. Plast är billigare att producera
p Om du någonsin får chansen att besöka en metall gjuteri och en plast-gjutning växt - normalpriset på någon turist resväg - då är du säker på att märka en markant skillnaden mellan de två. Metallgjuterier använder stora, dyra maskiner för att smälta, gjutna och maskin metalldelar till shipping-ready status. Plast växter, som jämförelse, är tysta, väsande saker. Plast smälter och bildar vid en mycket lägre temperatur än metall, och det är mjukare när kommer ut ur gjutning. Maskiner är billigare att köpa och billigare att underhålla, och de plastformar själva kommer att pågå i många produktions cykler. Detta inbjuder konkurrens från mindre företag runt om i världen, vilket minskar produktionskostnaderna. Slutligen sparar lätt plast pengar i materialkostnader frakt både till och från fabriken, en faktor som kan stå för över 50 procent av järn eller stål komponentens slutliga priset.
Plast Döljer Ugly Stuff

En gammal cross-RAM Hemi är ett konstverk i sig själv, ett verk av mekanisk skulptur och mittpunkten i varje muskel bil så utrustad. Den nya Hemi, fråntagen all sin plast beklädnad, ser mer ut som en dialysmaskin än en motor. Plast motorn täcker började dyka upp på 1980-talet, rätt om den tid som tillverkarna räknat ut att bränsle-injektor selar, legioner av sensorer, var dussintals vakuumledningar och förpackningar spolen inte exakt leverera utseendet de går för. Motorhuvar och faux täcker ventil kan hjälpa en modern motor för att se lite mer organiserat och lite mindre nördig.
Plast är mångsidig

Metalldelar tillverkare allmänhet använder en investering-cast metod för att producera komplexa komponenter som motorblock, topplock, insugningsröret och organ gasspjäll. Investment sandgjutning är en komplex och kostsam process, begränsade i antal former den kan ekonomiskt bilda och lämnar en mycket grov finish på delarna. Gjutning plast är en mer effektiv process eftersom tillverkarna kan kasta komponenten i flera bitar och sedan snabbt gå med dem med ultraljud svetsare. Detta gör för en mycket smidigare, bättre fungerande och mer mycket optimerad produkt. Modern materialteknik spelar in här också,. Moderna plaster prestera betydligt bättre under värme och mekaniska påfrestningar än äldre årskurser, vilket gör dem fullt konkurrenskraftig med metall för specifika tillämpningar
Motorer har utvecklats

Bränsleinsprutning hade en annan oönskad effekt på motorns konstruktion och material, främst när insugningsröret var berörda. Före multipunkt EFI hade järn eller aluminium insugningsröret att leverera både luft och bränsle och var tvungen att bära upp vikten av en tung förgasare full med bränsle. Eftersom MFI sprutar bränslet rakt in i topplocket, kunde ingenjörerna optimera insugningsröret för luftflöde och harmonisk stämning utan att oroa bränsle separera från luftflödet. De första "torra flow" grenrör, som de som används på Fords 5,0-liters och Chevrolet TPI small block, var aluminium. Någon gång under 1990-talet, tänkte tillverkarna att plasten var strukturellt tillräcklig, bättre på att bära luft och billigare än aluminium.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116631.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.