Min traktor är överhettad

Traktorer, som bilar, eller bara om någon annan maskin med en förbränningsmotor, varierar kraftigt. De kan använda typiska fyrtakts gasmotorer, de kan använda diesel, de kan vara vattenkyld eller luftkyld. Men orsakerna till överhettning och sätt att hantera överhettning är ganska lika, oavsett motortyp - eller ens om det är en traktor eller bil eller andra maskiner. Felsökning börjar alltid med din smörj-och kylsystem. Stäng av motorn omedelbart

Förbränningsmotorer konvertera detonation till mekanisk energi som orsakar en hel del värme. Och motorerna är fulla av delar som kommer i kontakt med varandra. Trots speciellt bearbetade ytor, lager, smörjsystem och kylsystem, de rörliga delarna orsakar enorm friktion. Om din motor är överhettad, det är antingen orsakas av överskott friktion eller det orsakas av något annat fel som snart kommer att orsaka överdriven friktion, vilket kommer att orsaka katastrofala skador på motorn. Stäng om off så fort du märker det överhettning.
Låt motorn svalna långsamt

Försök aldrig att påskynda kylningen av en motor med vatten. Även om det är rökning och det är en varm dag - låt motorn svalna långsamt. Slå en slang på motorn får svalna delar snabbt nog för att knäcka dem, vilket orsakar mycket allvarliga skador, som kan ha avvärjt om motorn svalna naturligt innan angripa roten av överhettning.

hitta Source


När din motor är avstängd och svalnat, är det dags att starta processen med att lokalisera källan till överhettning. Om du gör det själv, bör du ha en grundläggande förståelse för förbränningsmotorer tillsammans med din bruksanvisning. Annars, ta den till en mekaniker. De två första ställen att leta är smörjning och kylning. Alla motorerna överhettas och misslyckas - möjligen mycket snabbt - om den inte smörjas. Så kolla din motorolja. Om det är lågt, tillsätt olja eller byt oljan, vilket oljenivån till specifikationen. Inte alla motorer kräver vatten för kylning och inte alla är benägna att överhettas från normal drift. Ta reda på om din motor är vattenkyld. Om det är, kolla kylvätska eller vatten i din motor. Om den är låg, fyll den till specifikationen. Om du hittar den nivå av antingen olja eller vatten var låg och du har ersatt olja eller vatten, kan du starta motorn för att se hur det går. Annars måste du titta på andra system.
Mekaniska fel

Om motorn fortfarande överhettas, se till att smörj-och kylsystem som faktiskt fungerar. Om det finns en oljepump, kontrollera det. Om det finns en vattenpump, kolla det. Kontrollera om det finns hinder i filter. Smörjning och kylning vätskor är inte effektiva om de inte cirkulerar. Om du bestämmer dessa är inte de källor till överhettning, måste du börja en mer grundlig felsökning sekvens, kontrollera varje större funktion och systemet av motorn. Korrekt kyls och smörjs, om det fortfarande överhettas, är något i motorn betydligt ostämd eller trasiga, kräver service eller reparation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116630.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.