Hur Cars påverkat ekonomin i början av 1900

I början av 20-talet, hästdragna fordon och järnvägarna var de dominerande källorna för transporter av både gods och människor. Bilar fanns, men de var ännu inte tas på allvar. Istället var de såg på så dyra leksaker för de rika. Men genom 1930, ägde mer än hälften av alla amerikanska familjer en bil, och bilen var en viktig kraft i ekonomin. Bilproduktion

första, de flesta bilar har tillverkats av en av hundratals små företag, där bilarna mödosamt byggt en i taget. Men i 1913, ökade Henry Ford produktionen av sin modell T genom att införa en rörlig monteringsbandet på hans Michigan fabriken. Fords revolutionerande produktionsmetoder minskade drastiskt priset på en bil till en punkt där miljontals amerikaner skulle ha råd att köpa en. Vid sin höjdpunkt, Ford Motor Co fabriken anställda 81.000 arbetare att möta efterfrågan på sina bilar. Under 1920-talet
Automobile Finance Industry

, erbjöd General Motors en utökat sortiment av bilar, med nya modeller varje år. För att hjälpa kunderna att köpa sina bilar, öppnade bolaget General Motors Acceptance Corp, där köparna kunde finansiera sin bil köp. Avbetalning köper inte en ny idé till amerikaner, varav många hade redan använt den för att köpa poster såsom jordbruksmaskiner och symaskiner, och det fångats på med inköp av bilar.
Vägar, reparationer och försäkring

fler bilar dök upp på vägarna, tog de vägar stryk. Automobile ägare insåg att grusvägar var otillräckliga och började lobba för hårdare ytor, såsom de som tillhandahålls av betong och makadam. Behovet av belagda vägar ledde till en helt ny bransch som sysselsatta tusentals män, plus de associerade företag som tillverkade väg-byggnadsteknik. Dock kunde även nya vägar inte helt skydda bilar från skador och olyckor, och en blomstrande bilreparationer industrin växte snabbt. Samtidigt, eftersom riskerna med bilar blev uppenbar, började Bilförsäkringar industrin när Travelers Insurance Co sålde sin första auto politik i 1898.
Tillväxten av oljeindustrin

Även några tidiga bilar drevs av ånga eller elektriska motorer, efter 1910, de flesta bilar förlitat sig på bensinmotorer. Denna nya marknad sporrade tillväxten av oljeindustrin, och 1919 var cirka 100.000 män på arbetsplatsen på oljefält, i tillägg till arbetare som byggde pipelines, bemannade raffinaderier och bemannad företagskontor. Bensin och olja blev så viktiga råvaror som oljeindustrin fortfarande sysselsatta en miljon människor i mitt i depressionen på 1930-talet.
Konsumtionsvanor

Automobiles förbättrades den genomsnittliga Amerikanskt tillgång till butiker och kommersiella centra. Familjer på landsbygden, som används för att förlita sig på postorder för många av sina leveranser, kan nu snabbt köra in till stan för att köpa kläder, hushållsartiklar och lantbruksmaskiner. En liten lanthandel kan expandera för att bära mer av posterna bönderna ville, och snabbköpet föddes. Även i städerna, blev en tur till affären standardmetoden för att köpa mat och hushållsartiklar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116625.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.