Unibody Vs. Frame Construction

Även purister kanske överväga något annat än fullformat fordon en flisa i ögat av fordonsteknik, är det faktum att monocoque (franska för "enda skal") chassi har funnits nästan lika länge som bilen själv. Medan unibody (aka "enhet kropp") inte nå ett tillstånd av någon verklig respekt tills ganska nyligen, det gjorde upp för den tid förflutit som snabbt blivit den dominerande chassi typ idag. Chassi Grunderna

Unibody konstruktion fick sin början inte på gatorna, men i himlen. Du kan tänka på ett unibody chassi som en fotboll, det är i huvudsak ihåliga på insidan, som följer alla dess strukturella styvhet från sin hud och yttre organ. Chassi är mer som ett hus, där ramen är grunden och allt på toppen är bara där för att göra stiftelsen användbara.
Inramar konstruktion

Ramar finns i tre grundläggande sorter. Perimeter ramar är de vanligaste, som består av två långa framerails som ansluter den främre och bakre axelaggregat. En central eller "ryggrad" frame förbinder fram och bak med en central stötta löper längs mitten av bilen, kommer du ofta hitta dessa under lätta sportbilar där centraliserade massan är en prioritet. Tube ramar är den tredje grundläggande typen, och du i allmänhet hitta dem som ligger till grund top-Echelon racerbilar. Ett rör ram är i grunden en bur som fungerar både som ett konstruktionselement och som en rulle bur för att skydda föraren. Ramkonstruktion är nästan ensidigt styvare än jämförbara unibody konstruktion, men det är också långt heaver och ofta dyrare att producera. Detta är dock extra vikt och kostnad en acceptabel kompromiss för fordon som regelbundet ser tung last eller hård användning, eftersom konstant vridning försvagas och så småningom bryta svetsarna håller en unibody tillsammans.

unibody konstruktion

Unibody konstruktion inte riktigt ta fart förrän 1980 och 1990, när datorn simuleringsteknik tillät ingenjörer att exakt beräkna spänningar på chassit. Före datorsimulering, var unibody konstruktion en fråga om trial-and-error eller gissning-och-hopp. Unibody bilar är inte typiskt monocoques i den meningen att ett flygplan är. Flygplan kan eller inte kan ha någon form av inre konstruktion, så ta bort någon ytterpanel faktiskt kan leda till att hela planet att upplösas. Unibody bilar har generellt en främre hjälpram som håller motorn och framvagn och en bakre hjälpram som håller den bakre upphängningen. Dessa hjälpram är i själva verket underenheter som bult till bilens chassi, och dessa underenheter fungera som viktiga bärande delar i chassit. I den meningen unibody bilar är i grunden omkrets-chassi som använder bilens kaross för att ansluta de främre och bakre hjälpram. Addera Crossover
p Det finns en hel del crossover mellan unibody och ram-typ konstruktion, så nog att separera de två typerna kan vara svårt. Många nya unibody bilar använder någon form av inre förstärkande rör dolda i dörrposterna, främre och bakre ytterligheter och pelare tak. Även om dessa förstärkande balkar är tekniskt en del av kroppen, gör det sätt som de distribuerar lasten i chassit arrangemanget mer funktionellt liknar en rörram än en sann unibody. Fjäderben hängslen som minskar chassi flex vid strut torn agera effektivt som en partiell rörram, medan hjälpramen anslutningar - långa klasar som körs under bilen och ansluta de främre och bakre hjälpram - effektivt vända en unibody bil in i en typ av fullt -frame fordonet. Bolt-in rullburar ofta göra mer än att skydda föraren, de hjälper till att hålla chassit från vridning under belastning. Efter siktning i en bur och ett par hängslen fjäderben, behöver en unibody endast en uppsättning av barer att koppla ihop de två för att fungera som en full tub-ramanordningen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116624.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.