Hur får man vikt en släpvagn med identifikationsnumret

Om du köper eller hyr en släpvagn, kommer du vill veta om din nuvarande bil kan dra den. I din bil eller lastbil bruksanvisning, kommer du att hitta en bogsering kapacitet diagram. Informationen är också i överensstämmelse Certifieringsetikett, som i allmänhet är placerad innanför förardörren - du kan se det när du öppnar dörren. Den tågvikt betyg (GCWR) är vad du letar efter. Kombinationen av bilens vikt plus allt du bär eller drar får inte överskrida detta nummer eller bilens motor, bromsar och transmission kommer att vara i riskzonen. Detta gör att känna den landade vikten på din släpvagn avgörande. Instruktioner
en

Hitta FIN-plåten på släpvagnen. Detta kan vara på flera olika ställen: på baksidan, på en av de stödjande pelare, på insidan eller utsidan av släpet eller på tungan (den del som ansluter till din dragkrok). Om din släpvagn med en VIN-skylt, bör plattan visar även släpets GVWR. Detta är den mängd vikt att släpvagnen inte bör överskrida, inklusive last. Plattan skall också omfatta totalvikten (GVW), vilket är vikten hos den tomma släpvagnen. Om det inte finns någon skylt, fortsätt till steg 2.
2

Fråga säljaren eller leasing agent för vagnens VIN. Om detta antal är otillgänglig, köpa en släpvagn från en annan leverantör. Ägaren av en släpvagn bör ha sitt VIN.
3

Kontakta det lokala kontoret för din statens Institutionen för motorfordon (DMV) eller din bil försäkringsgivare. Båda dessa enheter kan lagligt slå upp fordonets information med hjälp av VIN. De kan också berätta både bruttovikt och GVWR av trailern utifrån dess VIN eftersom denna information är en del av trailern officiella rekord.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116606.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.