Vad orsakar den vänster blinker på släp att inte blinka när den ansluts till en lastbil?

En släpvagn kan vara elektriskt kopplad till ett dragfordon med ett antal olika utformade dedikerade anslutningar. Den vanligaste i USA är den platta fyra stift och den runda sju stift. I båda dessa fall är den vänster blinker drivs av gulfärgade tråden. Felsökning bör ske i en logisk sekvens, börja med de enklaste problem att lösa. Trasig säkring

blinkers kan inte fungera eftersom säkringen skyddar kretsen har blåst. Kontrollera om vänster blinkers fungerar på bogsera fordonet, om det är, har säkringen inte blåst. Om dragfordonet blinkers inte fungerar, kontrollera säkringen. Det är viktigt att åtgärda felet som hade orsakat säkringen att blåsa innan du fortsätter att använda fordonet.
Felaktig glödlampa
p Om blinkers kretsen fungerar på ett annan plats än vid bakkanten på släpvagnen, kontrollerar du att lampan inte har blåst. Ta bort objektivet från vänster-sidoljus cluster - detta görs vanligen genom att dra tillbaka två Phillips-skruvarna från framsidan av objektivet. Tryck in lampan och vrid den moturs, dra den utåt från hållaren. Titta på trådarna, om en glödtråd har brunnit ut, byt ut glödlampan. Om båda trådarna verkar vara okej, prova lampan i en annan hållare - om det fungerar, återgår den till sin ursprungliga plats, om det inte gör det, byt ut det mot ett nytt
<. br> Bad Ground

Den vanligaste orsaken till alla elektriska fel på trailers är en dålig grund. Visuellt kontrollera jordanslutningar på ljuset klustret - detta kan göras antingen genom bultarna som håller klustret på plats eller via en separat tråd. Ta bort eventuell korrosion eller ärg från ytor. Kontrollera tråden hela vägen till tungan kontakt för raster. Spraya en egenutvecklad kontakt renare i båda halvorna av tungan kontakten. Se till att jordförbindelse från fordonets sida av tungan kontakten till chassit på dragfordonet är också bra.
Bad Circuit

signalen inte blinkar om instruktionen från dragfordonet inte inkommit till glödlampan. Detta problem kan orsakas antingen av en dålig kabel eller med en dålig anslutning på tungan kontakten. Inspektera den gula sladden till klustret för att bekräfta det finns inga pauser, att anslutningen vid klustret väl är gjort och att anslutningar på vardera sidan av tungan kontakten inte är löst eller dras isär. Använd en multimeter för att bekräfta den aktuella når lamphållaren genom att hålla en sond till metalliska centrala fliken på basen av lamphållaren och den andra proben till jord, såsom trailerchassiet.

dålig signal

Vissa fordon som är fysiskt kapabla att säkert bogsering lätta släpvagnar, såsom sedans och små stadsjeepar, inte är kopplade för att stödja någon ytterligare belastning utöver bilens fabriksmonterade utrustning. Om dragfordonet inte var fabrik utrustats med en bogserlina paket, är det möjligt att den Blinkdon eller säkringen skyddar flasher enhetens kretsar, har överbelastats genom tillsats av lamporna på släpet. Normalt skulle detta orsaka både blinkers att misslyckas. Kontrollera med tillverkaren för att avgöra om en upp-rated eftermarknaden komponenten ska installeras.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116604.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.