Vad betyder Body Style av ett fordon Mean?

Kroppen stil av ett fordon hänför sig till formen och modellen av en viss bil märke, såsom Ford, Chevrolet och Chrysler. Samtida personbilskomfort karossutformningar omfattar vanligen tvådörrars kupéer, fyrdörrars sedaner, halvkombi, kombibilar, sportbilar, minibussar, terrängbilar och konvertibler. Lastbilshytt karossutformningar inkluderar regelbundna hytten, förlängda hytten och fyrdörrars manskapshytter. Coupes och Konvertibler

Coupes är två-dörrars bilar. Två-dörrars Coupe bilar tillverkade före andra världskriget hade generellt ett "B" stolpen bakom dörrar med ett litet fönster ovanför den bakre sidostycket. Dessa bilar var kupéer. Men efter andra världskriget, utvecklade General Motors stolpar tvådörrars coupe, kallad hardtop. Den hardtop presenterade en tunn taklinje och inget "B" pelaren för att efterlikna utseendet av en cabriolet. Den hardtop kom med två eller fyra dörrar. Till exempel är den 1962 Lincoln Continental utan pelare ett exempel på en fyra-dörrars hardtop. En cabriolet är en coupé utan toppen.
Sedaner

Samtida sedaner har fyra dörrar och marknadsförs till familjer eller köpare inte lockas till den sportiga utseende av en coupe. Några tidiga efterkrigs bilar som Chevrolet Impala kom i två-dörrars sedan-modeller. De två-dörrars sedan hade ett "B" pelaren och hade en mer fyrkantig taklinje, liknande den fyra-dörrars sedan. Två-dörrars sedaner försvann under 1970-talet. Samtida sedaner har i allmänhet fyra dörrar. En 2011 Chevrolet Impala och 2011 Chevrolet Cruz kommer i fyradörrars sedan-modeller.
Hatchbacks

Under 1970, japanska och europeiska biltillverkare införde begreppet halvkombi, kommer som i tre-och femdörrars stilar, till USA. Den kombi har inte en konventionell stam som sträcker sig från det bakre fönstret, men ett lastutrymme integrerad i karossen och nås via en bakdörr, eller "lucka". Addera Sports Cars

Alla sportbilar har två dörrar och komma som en coupe, såsom en Dodge Viper, eller som en cabriolet roadster, såsom Mazda MX-5 Miata. Chevrolet Corvette kommer som en coupe eller roadster. Sportbilar har oftast bara två säten, men vissa har 2 +2 sittplatser med en mycket liten bänk i baksätet.
Stationsvagnar

Konventionella stationsvagnar föll ut ur favör med ankomsten av minibuss i början av 1980, men har gjort något av en comeback i mindre versioner som kallas touring eller egendom vagnar. Volkswagen, Audi och Mercedes-Benz har infört en rad touring vagnar. Stationsvagnar huvudsak sedaner, men har tak sträckte sig över vad som skulle vara stammen, med tillgång vunnits genom den bakre dörren.
Minibussar

minibussar kan spåra sin härstamning till Volkswagen Transporter. VW Transporters kan rymma upp till nio personer. Den 1984 Toyota Van och Dodge Caravan, och senare Chevrolet Astro, Ford Aerostar och Chrysler Town & Country, ersatte slutligen konventionell kombi. De tog VW Transporter konceptet men gjorde bilen en mer bekväm sju passagerare modell i en lådformad kropp stil.
Sport Utility Vehicles

Sport utility fordon är baserad på en lastbil eller personbil-bil plattform. Stadsjeepar som bygger på en personbilskomfort plattform kallas korsningar. Delningsfilter och lastbil-baserade stadsjeepar ser likadana ut med truck-stil utseende, såsom Dodge Durango eller Chevrolet Suburban. Större versioner ser ut som pickup bilar men med taket som sträcker sig över där lasten rutan finns normalt. Den SUV rymmer upp till nio personer. En crossover, till exempel en Honda CR-V, är i allmänhet mindre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116603.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.