Hur man installerar en ommålning för ett flygplan

Ommålning ett flygplan är långt mer komplicerat än ommålning en bil. Förutom de många delar som måste maskeras av, måste ytan rengöras och scuffed så att den nya skikt av färg kommer att kunna ansluta sig till metallytorna hos planet. Väl förberedd, kommer planet att vara redo för färg, men du bör använda enstegs färg snarare än bas /klar. Detta gör att du kan undvika att processen för slipning och polering av klar-belagd yta. Saker du behöver
Soap
Vatten
Kraftig avfettningsmedel
Vax och fett remover
Gray fordonsindustrin instegsskydd kuddar
Rags
Maskeringstejp papper
Maskering
HVLP sprutpistol
Enstegs måla
Air kompressor med luft linjer
Visa fler instruktioner
1

Rengör ytorna på flygplanet som ska målas med tvål och vatten och spraya landstället med avfettningsmedel. Några spår av olja eller fett på ytan av planet gör att färgen inte fastnar.
2

Torka de målade ytorna på planet med vax och fett remover appliceras på en ren trasa. Detta är den slutstädning steget i att måla flygplanet, avlägsna kvarvarande spår av vax, fett eller olja som kan förorena yt-och lämnades kvar efter tvättning planet med tvål och vatten.
3

Klistra över de delar av planet som du inte vill måla med maskering papper och maskeringstejp. Dessa inkluderar propellern, motorer, sensorer eller antenner, däck och vindrutan.
4

Scuff de målade ytorna på planet med en grå eller röd bil instegsskydd pad. Detta steg är mycket viktigt. För att färgen ska hålla sig till planets yta utan skalar i framtiden, måste du vara säker på att instegsskydd bort alla glansen från den ursprungliga färgen, liksom någon färg som kan flagna. På en nyare flygplan i vilket den ursprungliga färgen inte är fjällning, använd den grå scratch pad, som har en mindre grov grit. På äldre flygplan som kan uppleva fjällning, använd den röda scratch pad, eftersom den har en grövre grus som kommer snabbare bort flingor och värdering metallen under.
5

Torka av damm som bildas vid repning planets yta med trasan med vax och fett remover.
6

Spray målade ytor planet med tre lager av enstegs färg appliceras med HVLP sprutpistol. Börja med att måla de översta ytor, inklusive toppar av vingarna och svansen, följt av den övre delen av flygkroppen. Därifrån, arbeta dig ner flygplanet tills du avslutar upp på landningsstället. Vid sprutning med HVLP sprutpistol, överlappa varje passage av vapnet med 1/2. Detta kommer att ge dig mer adekvat täckning av din färg och förhindra strimmor i lack.
7

Ta maskeringsmaterialet när färgen har fått torka i cirka två timmar. Detta kommer att ge en skarpare kant på färgen än vad som kunde åstadkommas genom att avlägsna maskeringspapper när färgen har torkat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116591.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.