Vad är en Crush Zone för en bil ?

Automotive Engineering har gått igenom en hel del utveckling under åren , med ihoptryckningszonen och andra innovationer säkerhet är viktiga exempel . Den krossa eller deformationszon härstammar från ett antal olika racing teknik , med Formel 1 och Grand Prix racing bidrar lejonparten av designfilosofi . Principer

Skador normalt inte uppstå en bils hastighet , de är resultatet av snabba förändringar i hastighet . Tänk på ett basebollträ . Den basebollträ är mycket tunga och oflexibla relativt hårt baseball , vilket gör all smeten styrka att gå in att ändra bollens riktning och skicka ut det ännu snabbare än den kom i. I en bil , är det BAT en vägg eller fast objekt och din bil är bollen . Om bollen eller bat var flexibel , så skulle mycket av smeten energi skulle gå in komprimera materialet i stället för att orsaka en snabb förändring i hastighet .
Deformationszoner

Tänk av en deformationszon på en bil som ett lager av tjockt skum lindade runt basebollträ och boll . Passagerarutrymmet eller " tub " fungerar som en oflexibel bur , betydligt styvare än den metall som stöder bilens front klipp och bål . Under en inverkan , den svagare främre och bakre strukturer krossa som skummet runt vår hypotetiska bat, vilket gör att mitt buren för att förbli intakt . Denna mycket åtminstone ned direkt från Formel 1 , där suspensioner och hjulen är konstruerade för att krossa och bryta bort i händelse av en kollision .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116554.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.