Vad är en Livery Cab?

Livery hytterna har alltid krävs mer planering än att gå ut din dörr och betraktar en taxi, men det kan inte längre vara sant överallt. Debatten om vad livré förarhytter kan och inte kan göra är särskilt volatil i storstäder som Manhattan, där cab resa är populär och många lever av det. Lagar som reglerar förare av fordon för uthyrning brukar regleras av enskilda städer och kan komma att ändras. Definition

En livré hytten är en bil som ägs av en enskild person eller företag som används för att ta passagerare till deras destination för ett avtalat pris. En taxi har en mätare för att spela in avstånd och ger dig ett slutligt pris baserat på hur långt du går och hur lång tid det tar att komma dit. Om du vill ha en livré cab, kommer du brukar kalla i förväg och gör en reservation, medan taxibilar ofta sitter och väntar på stadens gator.
Typ

Taxi hytterna är ofta ljusa färger som gult och har tydlig skrift som identifierar dem som "taxi." Ofta kommer du även hitta prissättningen på sidan av bilen. Ett livré bil är betydligt mer dämpad. Det är ofta svart i färgen och istället för att vara en liten sedan, kan det vara en stor mer formell bil, t.ex. en Lincoln Continental. Ofta livré hytterna har ingen tydlig identifikation som de är bilar för uthyrning.
Kostnad

I stora städer, kommer du att hitta både livré och taxibilar. Mindre städer och förorter städer ofta bara har hytt som du måste ringa och ordna i förväg, men de är inte alltid livré hytterna eftersom de har taxameter. Skillnaden i detta fall är det faktum att du har en trevligare bil och tjänsten är ofta som en limousinservice eftersom livré hytten kostar mer pengar för en trevligare bil.
Hänsyn

licens inom ett enskilt område avgör vilken livré cab drivrutiner kan göra. Detta orsakade en enorm debatt i New York, där borgmästare Michael Bloomberg uppgav hans tro att livré förare bör tillåtas att ta upp passagerare på gatan. Detta förblev olagligt i många år. I områden där brist på hytterna finns - såsom de yttre förorterna i New York - det skulle ge mer transporter möjligheter för invånare som behöver dem, utan att behöva ringa i förväg
.
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116553.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.