Delco-Remy Generator Voltage Regulator Felsökning

Före tillkomsten av generatorer, var generatorer används för att ladda batterierna och producerar ström för de elektriska systemen i fordon och tung och jordbruksmaskiner. Precis som elektriska system drivs av en generator, 6-volts system kräver en spänningsregulator för att förhindra att batteriet och generatorn från att brinna upp glödlampor, blåser säkringar och smälte elsystemet. Test av generatorn och regulatorn på en 6-volts elsystem är inte svårt. Alla tester utförs från batteriet. Många av de tester genomförs från batteriet. Saker du behöver
Multimeter
platt skruvmejsel
Assistant Review Riffler fil
Visa fler instruktioner
Test Generator och Regulator
1

Ta kontakt med den positiva multimeter sond till den positiva batteripolen och den negativa till den negativa, med motorn avstängd. Multimetern skall visa mer än 6 volt genom en flera tiondelar, 6,4-6,8 indikerar ett friskt batteri. Om batteriet produktionen är mindre än 6 volt, ladda batteriet och testa det igen. Om den dåliga produktionen kvarstår, byt ut batteriet.
2

Be din assistent att avfyra motorn. Multimetern displayen bör öka till mellan 6,8 och 7,4 volt om generatorn fungerar på tomgång. Om det inte finns någon ökning i spänning, generatorns borstar är felaktig eller inte gör kontakt med insidan av generatorn väggen. I detta fall, renovera eller byta ut generatorn.
3

Be din assistent att sakta rev motorn för att öka motorns varvtal. Multimetern bör ange en stadig klättring i spänningen, sedan sluta på runt 7,8 eller 8 volt. Om detta inträffar, är regulatorn fungerar. Om spänningen fortsätter att klättra förbi 8,2 spänningen märket, är regulatorn misslyckas. I detta fall, felsöka regulatorn.
Regulator Cutout Relay Felsökning
4

Frånkoppla batteriet minuspol först, sedan den positiva. Efter flera hundra timmars drift, pekar kontakten foul. Detta kan orsaka regulatorn att misslyckas med att hantera den aktuella spänningen. För att åtgärda detta problem, lämna de kontaktpunkter på regulatorn. Först, ta bort de positiva och negativa kablarna från de armaturer genom att lossa skruvarna på fästet som sitter på sidan av regulatorn, sedan dra ledningarna fria från armaturerna. Fila bort korrosionen på armaturerna. Sätt tillbaka de positiva och negativa ledningarna till armaturer och ersätta fästet och fästskruvar. Testa regulatorn.
5

Test luftspalten genom att trycka ner på ankaret spaken, som ligger ovanpå och på sidan av shuntlindning, med fingrarna. Se till att alla kontaktpunkter på slingrande bottnar i spaken samtidigt som du trycker ned. Om inte, böj ankaret - bredvid ställskruven - tills den stängs alla kontakter på samma gång när du trycker ner på det
6

Justera punkten öppningen på regulatorn av. böja den övre ankaret stannar upp en aning - inte mer än 1/16 av en tum. Det är en flik belägen på sidan av de mittersta lindningen s inramning. Det pressar ner på toppen av utformningen av de shuntlindning. Böj upp det genom att skjuta en platt skruvmejsel mellan det och utformning av shuntlindning.
7

Anslut batteriet. Positiv pol först, sedan den negativa. Testa den sista spänning - den punkt vid vilken regulatorn stoppar ökningen av spänningen släpps ut i kretsen. För att göra detta, jorda negativa multimeter sond genom att peka på fordonets ram, tryck sedan på den positiva sonden till generatorn - märkt "GEN" - terminal. Har din assistent rev motorn och kontrollera multimeter displayen. När armaturstoppet får kontakt med kontaktpunkterna, indikerar läsningen på multimeter sista spänningen. För att justera utgående spänning, vrid justerskruven till medurs öka eller motsols för att minska spänningen i ankaret. Ju större spänning, desto mer spänning som krävs för att tvinga ankaret ned på kontaktpunkterna. Ställ den sista spänningen mellan 7.8 volt och 8.2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116548.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.