Hur Refinish ett litet flygplan

Refinishing ett litet flygplan är en arbetsintensiv process, och det finns några speciella överväganden för att vara uppmärksam på innan att genomföra projektet. Det finns många delar på flygplan som inte kan täckas upp av färg. Dessutom måste du noggrant rengöra hela ytan av planet innan den målas. Saker du behöver
Soap
Vatten
Avfettaren
maskeringspapper
Maskeringstejp Wax tejp Mössor och Grease Remover Review Clean trasor
Gray fordonsindustrin instegsskydd pad
HVLP sprutpistol
Air kompressor med luft linjer
Automotive enstegs måla
Visa fler instruktioner
1

Rengör hela ytan av flygplanet som ska målas med tvål och vatten. Det är viktigt att avlägsna alla spår av damm eller smuts från ytan av planet, annars kommer dessa att visa sig som brister i den slutliga produkten. Spraya landstället med avfettningsmedel för att ta bort befintlig yta fett eller smuts, och sedan tvätta landstället med tvål och vatten. Utanför flygplanets fönster
2

Mask med maskeringstejp och maskeringspapper. Dessutom maskera eventuella givare, motor, propeller, landning kugghjul, ljus eller backventiler på flygplan som inte kan få färg på dem. Addera 3

Torka ytorna på flygplan med vax och fett remover appliceras på en ren trasa. Detta är det sista steget i rengöring av flygplanet.
4

Scuff ytorna på flygplanet som ska målas med en grå bil instegsskydd pad. Det är viktigt att du tar bort all glans från den ursprungliga färgen, eftersom detta kommer att orsaka den nya färgen inte fastnar på ytan. Dessutom kommer den grå instegsskydd pad bort färg ojämnheter eller chipping paint som kan ha missats under tvättprocessen.
5

Torka ytorna på planet igen med vax och fett remover, denna gång till bort dammet som bildas genom scuffing flygplanet.
6

Förbered HVLP pistol genom att ställa sina kontrollvreden. Vredet vid basen av pistolen är lufttrycket ventil, som bör sättas till ca 20 pounds per square inch. Ventilen omedelbart över den som är reglerventilen för bredden på sprutmönstret. Slå detta hela vägen moturs. Nedanför fluidbehållaren, finns det en ytterligare ratt. Detta vred kontrollerar hur mycket vätska kommer in i luftkammare av luftgevär. Ställ den här ratten så att du kan dra in avtryckaren på HVLP sprutpistol ungefär två tredjedelar av vägen tillbaka.
7

Måla flygplanet med ett enda steg måla i en färg av ditt val med HVLP sprutpistol bifogas en kompressor via en luftslang, försiktigt så att inte dra luftslang över ytan av flygplanet. Börja med att måla upp vingarna och svansen på planet. Det kan vara bra att använda en steg-stege för att få tillgång till de högre delarna av planet. Vid sprutning färg, överlappa varje pass du gör med 1/2 för att erhålla den nödvändiga täckningen av färg och för att undvika synliga ränder när färgen har torkat.
8

Måla huvuddelen av flygplanet nästa, inklusive magen av planet och landningsställ. Nästa, måla vingen stödstag och undersidan av vingarna. När du är klar med att tillämpa den första pälsen, gå tillbaka över planet i samma ordning som du målade det första gången och applicera ett andra, något tjockare skikt av färg. Den enda steg färg kommer att lägga ut platt och glansigt när den har stelnat, men var noga med att undvika att tillämpa för mycket färg, eftersom detta kommer att leda till att materialet pärla upp och flöde. Låt färgen torka ordentligt innan du fortsätter.
9

Ta maskeringsmaterialet från planet när färgen har torkat helt. Kontrollera för områden som du kanske har missat, och använd HVLP sprutpistol att röra upp dessa områden. Låt färgen torka i minst 48 timmar innan du försöker flyga planet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116530.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.