Beskrivning av en parkeringsbroms

En parkeringsbroms, också ibland kallas en handbroms eller nödbroms, är en anordning som håller en bil från att flytta, effektivt hålla den på plats medan stoppad eller sakta ner den i rörelse. Medan många parkeringsbroms i amerikanska bilar ligger inom bekvämt räckhåll från förarens högra hand, kan olika stilar av parkeringsbroms vara placerad på vänster sida av sätet, under ratten eller på golvet. Parkering
Parkering utan handbromsen kan lägga extra stress på axlar och transmission.

Vid automattvätt, är det huvudsakliga syftet med en parkeringsbroms för att hålla bilen stilla medan det är i parken. En förare kan använda detta bromssystem vid parkering på en kulle för att se till att bilen inte rullar iväg. Likaså trafiklärare rekommenderar alltid att ställa in bromsen, när parkerad, för att undvika mekaniska skador, för att hålla bromskablar i funktionsdugligt skick och att förhindra att bilen rullar om den träffas av ett annat fordon.
bromsa i en nödsituation

Om huvudhydraulik fotbroms misslyckas på grund av ett mekaniskt problem eller plötslig nödsituation, kan en förare använda handbromsen för att minska bilens hastighet och så småningom sluta. Det är därför det också kallas en "nödbroms". Men förutom att vara skadligt för en bilens mekaniska system, med hjälp av en handbroms för att bromsa en bil ner är inte effektivare än att använda fotbromsen. Tillverkarna rekommenderar att endast använda nödbromsen när det är absolut nödvändigt.
Manuell växellåda
framgångsrikt starta en manuell bil på en kulle är en utmaning för nya stick-skift drivrutiner.

bilar med manuell växellåda skall parkeringsbromsen också används vid start av bilen på en liten lutning. Eftersom manuella transmissioner inte har den "Park" inställning som låser automatisk bilar till ett stationärt läge, är parkeringsbromsen hjälp för att förhindra att bilen rullar bakåt när motorn först engagerad. Som manuella förare blivit mer erfarna och kan starta motorn snabbt, de ofta inte behöver använda handbromsen på en kulle.
Mekanik
Skivbromsar är säkrare än trumbromsar men också dyrare.

skillnad från de viktigaste bromsarna drivs av en fotpedal som är beroende av ett komplext hydraulsystem, är parkeringsbromsen en direkt linje av kontroll från förarens hand till bromssystemet. Handbromsen komponenterna skiljer för skivbromsar och trumbromsar, men båda utnyttjar starka kablar som fäster bromsmekanismen. I trumbromsar, är kablarna anslutna direkt till bromsbackarna. Med skivbromsar, är ett mer komplicerat system som används.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116525.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.