Vad är skillnaden mellan Vehicle Stability Assist med Traction Control och All-Wheel Drive

All wheel drive, antispinn och stabilitetskontroll är inte precis ny,? Den nyaste av de tre är mer än 20 år gammal och den äldsta är mer än 35. Dock kom ingen av dem verkligen till sin rätt förrän datorkraft ikapp med en efterfrågan på snabb-responderande system som tillförlitligt kan styra en bil i realtid. Sedan dess har AWD, SC och TC har stadigt gått framåt i fråga om effektivitet, spridning och teknisk förfining. Hjulhastighetssensorer

låsningsfria bromsar, AWD, TC, SC har alla fyra saker gemensamt: de hjulvarvtalsgivarna. Monterade på eller i närheten av bilens axel hubbar eller rotorer broms, de hjulvarvtalsgivarna sända en signal till datorn för att säga det hur snabbt hjulen snurrar. Om ett hjul snurrar betydligt långsammare än en annan spins eller slutar snurra helt under inbromsning, då datorn vet att hjulet har låst och släpper bromstrycket. Om ett eller två hjul snurrar mycket snabbare, vet datorn att de är spinning och ingriper antingen SC, TC eller differentiell kontroller för att sakta ner dem. Addera AWD Systems
< p> En AWD-systemet är i grunden en fyrhjulsdriven systemet med en center differential i stället för 4WD s låsning överföringen. De flesta moderna AWD-system använder en trögflytande-koppling center differential. Den VCCD använder en vätska som förblir tunna under normala förhållanden, men tjocknar att överföra kraft från ingången plattan till utgången när det värms upp. Flytta plattorna inuti differentialen närmare varandra ökar vätskans förmåga att låsa differentialen, vilket är hur datorn modulerar front-till-bak kraftdistribution. De flesta bilar som standard till antingen fram-eller bakaxeln under normala cruising förhållanden, och kommer bara att engagera den andra axeln om datorn identifierar hjul-spinn på den förvalda axeln.
Traction Control Systems

grundläggande antispinnsystem är bland det enklaste av elektronisk styrning, och hur det fungerar har inte förändrats mycket under åren. När chassit datorn - ansvarar för övervakningen av de hjulhastighetssensorerna och styra ABS - upptäcker hjul-spinn via hjulhastighetssensorerna, skickar den ett meddelande till motorns styrdator. Motorns styrdator kommer sedan justerar tändning, bränsleinsprutning eller gasspjällsläge att minska motoreffekten och modulera hjulspinn. Andra typer av TC-system kommer att använda ställdon låsningsfria bromsar att slå ner på det snurrande hjulet, omdirigering kraft till hjulen med dragkraft.
Stability Control Systems

Körstabilitetskontroll är ett nätverk av oberoende system, som alla arbetar tillsammans för att hålla bilen på väg dit du vill åka. SC dator - eller, snarare, SC-programmet i din befintliga dator - samlar input från hjul-hastighet sensorer, styr sensorer hjulläge, gasreglageläget sensorer, gir sensorer - tröghetssensorer som berättar om datorn om bilen rullar i den riktning som hjulen pekade - och använder den för att avgöra om bilen gör vad den borde göra. Om datorn upptäcker en oegentlighet, kan det reapportion makten genom AWD-system, modulera hjul-spinn med låsningsfria bromssystem eller modulera motoreffekt som det skulle med en vanlig TC-systemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116515.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.