Hawaii Regler för Säkerhet Inspektion av Mopeder

Mopeder är låg-drivna, motordrivna fordon avsedda att vara både ekonomisk och säker. Mopeder är idealisk för människor som reser ensamma, korta avstånd till arbete eller bara komma ut och njuta av landskapet, särskilt i Hawaii. Som med nästan något annat motordrivet fordon i Hawaii, måste du skaffa en säkerhetskontroll för att fungera lagligt. Ålderskrav

mopedister måste vara minst 16 år med ett giltigt körkort. Det enda undantaget från denna regel är för ryttare mellan 15 1/2 och 16 som har erhållit tillstånd att köra moped och är därefter föremål för ridning begränsningar som uttrycks på tillståndet. För kontrolländamål måste du ha ett körkort.
Årlig inspektion

En inspektion av en moped måste fyllas varje år av en legitimerad moped inspektion station. Underlåtenhet att slutföra den årliga inspektionen kan leda till en $ 100 böter. Den som gör att mopeden ska köras eller parkeras på en motorväg utan giltiga certifikat är föremål för denna påföljd. Addera ditt Mekaniska krav

Mopeder måste ha två eller tre hjul som nuddar marken i rörelse med en motor eller motor som har en maximal effekt på 2 hästkrafter. Den högsta tillåtna hastighet är 30 miles i timmen och bilen kan inte växla om med hjälp av en koppling eller manuell växelspak. Den högsta tillåtna rotor eller kolvförskjutning är 50 kubikcentimeter.
Säkerhetskrav

Avgassystemet måste vara tyst och direkta rök gas bort från föraren. En moped ska ha ett säte och fotstöd, och endast en person kan åka åt gången. En återgång kickstand måste vara närvarande och arbeta för att hålla mopeden när parkerad. Minst en spegel som projicerar 200 meter bakom föraren måste vara närvarande. Strålkastare, bakljus och bromsljus alla är skyldiga. En röd reflektor krävs i bak och på båda sidor medan en bärnstensfärgad man krävs på framsidan.
Byte klistermärke

Hawaii lag tillåter en ersättare inspektion klistermärke att lämnas om du förlorar din klistermärke eller har det stulits. En annan inspektion krävs inte så länge den ursprungliga inspektion klistermärke är fortfarande giltig. Replacement dekaler kan erhållas från en officiell inspektion station. En mindre avgift kommer att debiteras.
Förfalskade Inspektioner

böter för förfalskade eller falska kontroller kan vara så hög som $ 1000 och eller fängelse i upp till 30 dagar. Dessa påföljder är desamma oavsett om en person har, frågor eller skapar en falsk kontrollintyg.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116512.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.