Vad är Transmission Ratio?

Massor av komponenter och processer är nödvändigt att göra en bil gå på vägen, och överföringen är ingenting om inte en av dem. Transmissionen tillåter en bil att använda högre vridmoment vid lägre hastigheter för att övervinna tröghet, vilket ökar accelerationen. Transmissioner har utvecklats en hel del under årens lopp, men några av grunderna förblir oförändrade. Gearing Basics

En utväxling är förhållandet mellan antalet kuggar på ett drivhjul och antalet kuggar på ett drivet kugghjul, uttryckas genom att dela antalet tänder på den drivs av antalet av tänder på enheten. Till exempel, om ett drivhjul som fästs vid motorn har 10 tänder, och ett drivet kugghjul fäst vid transmissionens utgångsaxel 20 har, då förhållandet är 2,00 (20 delat med 10 är lika med 2,00).

Syfte

En motor utövar 100 procent av sitt vridmoment under ett varv på drivhjulen. När det drivande drevet snurrar fortare än det drivna kugghjulet, det utgående momentet av det drivna kugghjulet ökar med utväxlingsförhållandet. Till exempel, om en motor producerar 400 foot-pounds av vridmoment vid drevet, sedan ansluta den till ett drivet kugghjul med en 2,00 (också uttryckt som 2-till-1) förhållandet kommer att fördubbla vridmomentet till 800 foot-pounds ( 400 x 2,00 motsvarar 800).
Stäng vs Wide Ratio

En högpresterande "close ratio" transmissionen är en som använder redskap med så liten skillnad mellan förhållanden som möjligt. Detta håller motorn gående inom ett snävare varvtalsområde, vilket ökar effektiviteten och prestandan. Ingenjörer kan minska klyftorna mellan utväxlingar genom att antingen ändra förhållandena eller genom att använda fler redskap. Till exempel kan en tre-växlad växellåda anses ha en "bred-ratio" om den har en 3.00 första växeln, 2,00 sekund och 1,00 tredjedel. En fem-växlad växellåda kan starta vid 3.00, men kommer att öka mer stegvis, med 2,50, 2,00, 1,50 och 1,00 utväxling.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116506.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.