Vad är Tractor Glödstift?

Dieselmotorer, som finns i många traktorer, arbetar på andra principer än bensinmotorer. Om bensinmotorer använda ett tändstift för att tända en blandning av bränsle och luft för att generera kraft, genererar en dieselmotor värme från kompressionstakten till spontant antända bränsle-och luftblandningen. Glödstift Behöver
p Om en traktor eller annan dieselmotor har stått oanvänd under natten eller längre, verkar motorblocket som en kylfläns. Massan av kall metall förhindrar kompressionsslaget från att generera tillräckligt med värme för att antända bränsle.
Glödstift Funktion

Ett glödstift är ett värmeelement i förbränningskammaren utformad för att ta kylan borta motorblocket och låta komprimering av luften i cylindern för att avge tillräckligt mycket värme för att starta förbränningen. De kallas glödstift eftersom när de är verksamma, de glöder, ungefär som värmeelementen i en brödrost.
Diesel Engine Startförfaranden

Starta en dieselmotor är något annorlunda från att starta en bensinmotor, eftersom det inte blir någon antändning tills motorblocket värms tillräckligt. För att starta en dieselmotor, vänder operatören nyckeln till läge på och väntar. Vissa motorer har en ljus glödstift och operatören väntar tills det ljuset slocknar, vilket indikerar motorblocket är i rätt starttemperatur. Övriga motorer har inget ljus och operatören måste vänta på en tid som anges i bruksanvisningen. När rätt tid har gått, eller glödstiftet ljuset släcks, stängs operatören nyckeln till startläge.
Modern Glödstift Användning

äldre dieselmotorer glödstiften inte fortsätter att värma när motorn börjar löpa. Tills motorn är helt uppvärmd, genererar en dieselmotor inte makt på ett effektivt, eftersom förbränningen är ofullständig. Många moderna dieselmotorer fortsätter att värma blocket med glödstiften efter start för att minska warm-up dödtid och förbättra utsläpp prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116504.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.