Vad är Torrsump Systems?

En torr sump system ger oljan konsekvent och omedelbart till specifika delar av motorn, även under extrema förhållanden. Medan de flesta street-färdiga fordon använder våtsump system för smörjning av motorn, har den torra sumpen systemets fördelar blivit den allestädes närvarande valet för alla racing fordon, inklusive Formula One bilar, Indy bilar och Super Speedway bilar lager. Fakta

våtsump system - de vanliga oljning system på gatan bilar - arbete genom att suga ur den vanliga oljetråget i beståndet oljepumpen, som levererar olja till motorn som behövs. I racing förhållanden orsakar fordonets fart oljan att samlas runt sidorna av pannan, bort från beståndet oljepumpen intag ventil. Som sådan förlust av oljetrycket kan minska bilens hästkrafter och olja luftning, var ett nytt sumpsystem nödvändig för racing förhållanden. Addera hur de fungerar

Torrsump system använda en separat, stor reservoar för att lagra fordonets olja, med ett utlopp i botten för en konstant olja till motorn. Oljepumpen består typiskt av två till sex separata sektioner, varav den första innehåller en justerbar tryckregulator för att leverera olja till motorn under tryck. Den andra stadier returoljan från torrsump pan tillbaka till toppen av oljetanken, ibland genom en oljekylare.
Fördelar

torrsump Systemet ökar motorns driftsäkerhet genom tillförsel av en enhetlig oljetryck, även i racing förhållanden. Användningen av ett grundare oljetråget möjliggör en lägre placering av motorn i fordonets chassi, och förmågan att montera oljetanken distans i fordonet möjliggör större kapacitet. Detta system möjliggör justerbar oljetryck, och förbättrar hästkrafter på grund av minskad visköst motstånd. Oljekylare kan lätt installeras mellan de återkommande stegen och oljetanken.
Sektioner

Ett sätt på vilket Torrsumpsystem modellerna varierar från varandra är att antalet av tryck-och scavenge sektioner. Torrsump system med två till fyra av dessa avsnitt har vanligtvis ett tryck avsnitt leverera olja till motorn, med resten ägnas åt rensning olja och returnera det till toppen av reservoaren. Torrsump system med 5:55 avsnitt lägger oftast ett andra tryck sidan. Sex rankas oftast som gräns för hur många avsnitt på en torr sumpsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116497.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.