Hur ändrar jag bromsar på en 2005 Recon?

Den 2005 Honda Recon Bromssystemet har två bromstrummor i framsidan av ATV, och en enda större trumma på bakaxeln. Även om dessa är mer ekonomiska än skivbromsar, de kan vara skrämmande för nybörjare att reparera. Om du gör försök arbetet, hålla en Recon servicemanual närheten som visar exakt hur de delar av trumbroms passar ihop när du har fått dem ifrån varandra. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
nåltång
Automotive jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

unbolt täckplattan från den bakre skivbromsen enhet av Recon med socket set. Du kommer inte att behöva ta bort däcken för att utföra arbetet. Du kommer att se två halvmåneformade skor metall broms inuti trumman som är anslutna till varandra med två lika långa fjädrar. Använd ett par nål-tång för att ta bort dessa fjädrar.
2

Wiggle bromsbackarna ur bromstrumman, och sedan ersätta dem med de nya enheterna. Du kommer att se ett inlägg nära där skorna är installerade som är ansluten till bromstrumman. Detta är bromsskon justering. Vänd den med tången tills bromsbackarna bara borsta bromstrumman.
3

tillbaka locket på den bakre broms trumman.
4

Jack upp framsidan av Recon och stödja ram med pallbockar.
5

bort framhjulen från ATV med socket set, och sedan dra bromstrumman bort av hjulet monteringstappar. Du kommer att märka att de främre bromsarna är konstruerade på samma sätt som fordonsindustrin trumbromsar är konstruerade. Det finns fjädrar som håller bromsbackarna ihop och stiften som håller dem på plats.
6

Koppla fjädrarna, är noga med att komma ihåg hur de sätts ihop. Med fjädrarna off, grepp på fliken för det stift som håller bromsen skon på plats med spetstång och vrid den 90 grader. Detta kommer att frigöra bromsen skor. Byt ut skorna och sedan återuppbygga trumbromsar som de var innan de demonteras. Broms arbete på framhjulen är samma på båda sidor av ATV.
7

Byt hjul på framsidan av Recon och sänk den bort av domkraften.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116477.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.