Hur man beräknar Rod förhållande

En förbränningsmotor är en komplex helhet av mekaniska delar drivs med förbränning av bränslet. Trycket från förbränning orsakar en kolv att röra sig inuti en cylinder. Kolven trycker på en stång som orsakar vevaxeln att vända. Slutresultatet är rörelse. Sambanden mellan olika motorkomponenter ger information om motorns prestanda. Stången-kvoten, som hänför sig stav längd till det avstånd som kolven rör sig i cylindern, ger en indikation på kraften i motorn. Större rod förhållanden är förknippade med starkare motorer. Saker du behöver ruler
Dymling
Marker
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Mät längden på vevstaken. Använd linjalen för att mäta från centrum av kolven stift hål (den lilla änden av stången) till stav-tidskriften hål (finns på den breda änden av stången).
2

Mått vevaxeln stroke. Sänk kolven till den lägsta positionen i cylindern. Sätt en träpinne i cylindern. Håll träpinne parallellt med cylinderväggen, och se till att den vidrör sänkt kolven. Använd markören för att markera pluggen där den ligger i linje med den övre delen av cylindern. Höj kolven till sin maximala höjd. Placera en andra märke på tappen där den är i linje med den övre delen av cylindern. Använd linjalen för att mäta avståndet mellan markeringarna på träpinne. Detta avstånd är vevaxeln stroke.
3

Beräkna stången förhållandet. Stången ratio = (stav längd) /(vevaxeln stroke). Till exempel är staven förhållande för en motor med en vevstake längd av 5 inches och en vevaxel slaglängd 3 inches 1.67 = (5) /(3).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116451.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.